New West

In de plint van New West worden verschillende commerciële en maatschappelijke functies ondergebracht.

01:42
04-02-2019

New West | Amsterdam

Appartementengebouw moet bijdragen aan grotere diversiteit

New West als trekker voor Overtoomse Veld

Het appartementengebouw New West vormt een exponent van de vernieuwing die Overtoomse Veld in Amsterdam-West ondergaat. Met zijn koop- en vrije sector huurappartementen en voorzieningen moet het bijdragen aan een grotere diversiteit in deze buurt met een groot aandeel sociale huurwoningen.

De gemeente Amsterdam ziet het Overtoomse Veld als een gebied met veel potentie. De buurt moet in de komende jaren als uitbreidingsgebied van het centrum een nieuwe focus krijgen en een verdere verdichting ondergaan. “In de tender die voor dit project werd uitgeschreven was dan

Tekst: Henk Geist
Beeld: Heutink Groep BV
Projectinfo

Compleet betoncasco voor bijzonder gebouw
Vanwege het bijzondere karakter van appartementengebouw New West met zijn 82 unieke appartementen, uitkragingen en dubbele verdiepingshoogte is het betonwerk grotendeels in het werk gestort, in combinatie met de toepassing van breedplaat- en kanaalplaatvloeren. De complete betonbouw voor de parkeerkelder en de 9 bouwlagen daarboven is verzorgd door Van Muijen Betonbouw.

“Wij hebben bij New West het complete betoncasco aangenomen”, zegt Sam Korrel namens Van Muijen Betonbouw. “Dan gaat het om de bekisting, de wapening, het beton, de levering van breedplaat- en kanaalplaatvloeren en bijbehorende tijdelijke ondersteuningen. Dat heeft als voordeel dat je het proces onder controle hebt, dat je zeker weet dat er op tijd wordt geleverd en dat je kunt schakelen als het nodig is. Wij zijn daarin gespecialiseerd.”

Bij de 3 lagen met loftwoningen gaat het om wanden van 6 meter hoog die in het werk zijn gestort. “Bijzonder bij dit project is dat de balkons steeds verder uitkragen. Bij de loftappartementen zijn betonnen privacyschermen op de balkons op een bijzonder manier aangebracht. Deze prefab schermen zijn ook 6 meter hoog en zijn met isokorfen in de wandbekisting gesteld, waarna deze wanden zijn gestort.”

Van Muijen Beton is een veelzijdig betonbouwbedrijf dat zich onderscheidt door het ‘ontzorgen’ van de opdrachtgever. Dit is mogelijk dankzij het in een vroegtijdig stadium meedenken over welk systeem het best kan worden toegepast bij de bouw.

Stedenbouw partners

Jan BakkerThomassen Logistiek Centrum