Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek 2020

Nederlandse timmerfabrieken slaan handen ineen

Dankzij een focus op duurzaamheid, innovatie en ketenintegratie en een volledige ontzorging van opdrachtgevers, zijn TimmerSelekt Doornenbal en Holland Houtwerk Kozijnen uitgegroeid tot de top van de Nederlandse timmerindustrie.

Goudse_Scholengemeenschap_Leo_Vroman_15 kopiëren
De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman.

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | TimmerSelekt Doornenbal

25 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Onze professionele werknemers staan dagelijks in voor de verkoop, productie en montage van houten gevelelementen van zeer hoge kwaliteit”, vertelt commercieel directeur Victor Vos. “Om hier in de toekomst nog beter invulling aan te geven en productie én efficiëntie naar het allerhoogste niveau te tillen, zijn beide bedrijven onlangs een bijzondere samenwerking aangegaan.”

TimmerSelekt Doornenbal (Veenendaal) en Holland Houtwerk Kozijnen (Kaatsheuvel) maken beiden deel uit de Redesign Groep uit Amsterdam. “We hebben altijd met een zelfstandige identiteit gewerkt, dus met een eigen calculatie- en verkoopafdeling, eigen werkvoorbereiders en een eigen productie. Het administratieve gedeelte wordt vanaf nu echter gebundeld”, aldus Vos. “De ambitie voor de toekomst is bovendien om de productie van houten ramen, deuren, hefschuifpuien en kozijnen verspreid over twee productielocaties te laten plaatsvinden. Hierdoor kunnen we nog efficiënter produceren en spelen we in op het tekort aan vakmensen, dat de komende jaren alleen maar groter zal worden. Als organisaties maken we praktisch dezelfde producten, met dezelfde machines en dezelfde spuitrobots. Qua producten en kwaliteit zullen klanten dan ook niets merken van onze nieuwe aanpak. Wel zullen onze productie en efficiëntie flink worden verhoogd, waardoor we nog slagvaardiger en meer concurrerend kunnen zijn in de markt.”

Wijk Oostdorp, Wassenaar.

Modern denken en werken met hout

TimmerSelekt Doornenbal en Holland Houtwerk Kozijnen zijn beiden sterk in de klein- en grootschalige woningbouw. “We werken veelal in opdracht van woningcorporaties”, vertelt Vos. “Bovendien werken we veel en graag voor ontwikkelende aannemers, door wie we steeds vaker al in de voorfase bij projecten worden betrokken. Door deel uit te maken van het bouwteam, kunnen we al in een vroeg stadium onze kennis en knowhow inbrengen en meedenken over bijvoorbeeld houtsoorten, detailleringen en afwerkingen. Ook denken we graag mee over duurzaamheid en eventuele recyclagemogelijkheden in de toekomst.”

TimmerSelekt Doornenbal heeft altijd vooropgelopen in de markt, met eigen ideeën en concepten, benadrukt Vos. “Modern denken en werken met hout zit in onze genen, waarmee we een essentiële bijdrage leveren aan een groene toekomst. Wij zijn als eerste timmerbedrijf in Nederland overgestapt op 100% FSC-hout, waarmee we een goede basis leggen voor ons milieu, de bossen en de mensen die hier werkzaam zijn. Bovendien zijn we aangesloten bij de Stichting Garantie Timmerwerk (SGT), dat in september 2016 HOUT100% heeft geïntroduceerd. Dit kwaliteitsmerk staat voor 100% vakwerk, 100% zekerheid, 100% veiligheid, 100% vernieuwing én 100% duurzaamheid; een ambitie waarin niet alleen TimmerSelekt Doornenbal, maar ook Holland Houtwerk Kozijnen voorop loopt.”

The City Garden Amstelveen.

Verantwoord en zinvol hergebruik van materialen

Behalve in de nieuwbouw komt deze aandacht voor duurzaamheid duidelijk naar voren in renovatieprojecten, waarin circulariteit hot item is. “Als organisaties zijn we actief op zoek naar mogelijkheden om houten ramen, deuren, hefschuifpuien en kozijnen aan het eind van hun levensduur op een verantwoorde en zinvolle manier opnieuw in te zetten in de keten. Aannemerspartijen die hierover willen meedenken, zijn van harte welkom om contact op te nemen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%