Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Natuurzuiver houtcomposiet
Neolife is onderhoudsvrij en enorm duurzaam.

Natuurzuiver houtcomposiet

Duurzaam wonen in Gouda, zo typeert Verheij Vastgoedontwikkeling het transformatieproject Leopold 1813. Het voormalige kantoorgebouw is omgetoverd tot een complex met tien ‘all-electric’ startersappartementen. Ook qua materialisering is duidelijk gezocht naar materialen met een groene inborst, zoals het natuurzuiver houtcomposiet Neolife van LJ Solutions aan de gevel.

LJ Solutions denkt graag mee vanaf het ontwerp tot aan de montage en zorgt voor een praktische uitwerking en technische omschrijving.

Neolife heeft een aantal bijzondere eigenschappen. “Het schaart zich in de categorie van houtcomposiet, maar is in de basis wel degelijk anders”, zegt Corine Schoonderbeek van LJ Solutions. “Het bestaat namelijk voor een groot deel uit houtvezels, gecombineerd met mineralen, zouten en klein beetje virgin PVC. Juist die mineralen en zouten zorgen ervoor dat Neolife onbehandeld een brandklasse B behaalt, met de uitstraling van écht hout. En dat maakt het natuurlijk extra interessant, los nog van de circulaire eigenschappen van het materiaal. Het is echt biosbased en kan tot wel drie keer geupcycled worden.”

Tot in lengte van jaren

Aannemingsbedrijf Houtman heeft Neolife toegepast bij de entree en op de bovenste verdieping van Leopold 1813. “Het bedrijf was reeds bekend met ons product dat we via onze handelspartner Verdouw hebben geleverd”, zegt Schoonderbeek. “In totaal gaat het om zo’n 366 m2 in de kleur ‘Earth’, een bruintint.” Neolife laat zich zowel horizontaal als verticaal monteren en is leverbaar in verschillende optische plankbreedtes. “Het paneel zelf heeft een werkende breedte van 30 centimeter en een standaard lengte van 3 meter. Vanwege de sterkte en stijfheid van het paneel volstaat slechts één enkele achterregel”, legt Schoonderbeek uit. “Vanuit LJ Solutions denken we bij projecten als deze graag mee vanaf het ontwerp tot aan de montage en zorgen we voor een praktische uitwerking en technische omschrijving. Daar maken we graag tijd voor, zodat een fantastisch eindresultaat is gegarandeerd tot in lengte van jaren. Menswaardig en wendbaar, dat zijn de kernwaarden binnen LJ Solutions. Dat betekent ook dat we ons veel bezighouden met het opbouwen van duurzame relaties. Niet alleen intern, maar ook extern met onze klanten.”

Neolife is absoluut een hardloper in het assortiment van LJ Solutions. “Het komt door de unieke eigenschappen van het product. Het is onderhoudsvrij en enorm duurzaam”, benadrukt Schoonderbeek nogmaals. “Na bijvoorbeeld 50 jaar aan de gevel dienst te hebben gedaan, kunnen we het innemen en via de Franse producent weer opwerken tot een nieuw paneel. Met dezelfde kwaliteiten. En dat upcyclen kan tot drie keer worden herhaald. Het is dus met recht een materiaal dat ook naar de toekomst toe heel interessant is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details