Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Natuurzuiver houtcomposiet: ook onderhoudsvrij aan de kust
De gevels van Ambla zijn voorzien van Neolife type Cover 6 in de kleur Sun en worden afgewisseld met metselwerk.

Natuurzuiver houtcomposiet: ook onderhoudsvrij aan de kust

De visie van een architect vertalen naar een maakbaar ontwerp. Het is tekenend voor de werkwijze van LJ Solutions, die heel ver gaat in de samenwerking en dienstverlening. Zo ook voor de duurzame gevelbekleding van het nieuwe woon-zorgcomplex Ambla op Ameland. Het onderhoudsvrije Neolife natuurzuiver houtcomposiet leent zich uitstekend voor toepassing aan de kust en is ongevoelig voor de zoute zeelucht.

19 Het Atelier architecten was reeds bekend met de positieve eigenschappen van Neolife en heeft zodoende voor Ambla op Ameland contact gezocht met LJ Solutions. “We hebben heel veel contact met architecten en voorschrijvers”, zegt Corine Schoonderbeek van LJ Solutions. “Het typeert onze werkwijze. We zijn dienend aan onze opdrachtgevers en proberen in een zo vroeg mogelijk stadium aan te sluiten voor een maximale efficiency en een perfect ogend eindresultaat tot in lengte van jaren. Want wie kiest voor Neolife, kiest voor een circulaire en onderhoudsvrije gevel.”

Zouten en mineralen

Voor dit project heeft LJ Solutions de samenwerking opgezocht met zowel de architect als bouwgroep Dijkstra Draisma. “Al in het voortraject hebben we de Neolife-gevel tot in de puntjes uitgewerkt en is uitvoerig besproken hoe de gevel gemonteerd kon worden. Want ook daar ligt onze kracht. We zijn graag betrokken vanaf het ontwerp tot aan de montage en zorgen voor een praktische uitwerking en technische omschrijving. Dat heeft ook hier weer geleid tot een feilloze montage en een prachtig eindresultaat.”

De gevels van Ambla zijn voorzien van Neolife type Cover 6 in de kleur Sun en worden afgewisseld met metselwerk. “Het geeft een mooi contrast”, vindt Schoonderbeek. Bijkomend voordeel van Neolife is bovendien dat het in de basis een brandklasse B heeft en dat is volgens haar vrij uitzonderlijk voor een houtcomposiet. “Het is te danken aan de zouten en mineralen die worden toegevoegd aan het productieproces.”

Upcyclebaar

Neolife is onderhoudsvrij, kleurvast en laat zich eenvoudig monteren, resumeert Schoonderbeek. “En het houtcomposiet is upcyclebaar. Na 50 jaar kun je de panelen van de gevel halen en brengen we ze terug naar de fabriek. Hier worden de panelen verwerkt tot grondstof voor nieuwe Neolife panelen. Dat laatste kunnen we tot drie keer herhalen. Ook dat is hoogst uitzonderlijk voor een houtcomposiet en onderstreept het duurzame karakter van Neolife.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details