Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Natuurlijke ventilatie en zonwering: dé sleutel tot gezond en comfortabel binnenklimaat
Renson screens houden Gare Maritime in Brussel koel.

Natuurlijke ventilatie en zonwering: dé sleutel tot gezond en comfortabel binnenklimaat

Aan het woord is Paul Renson, CEO van het gelijknamige bedrijf dat met zijn innovatieve oplossingen voluit inzet op gezond wonen. Voor de bedrijfsleider is het de uitdaging van de toekomst om de mens opnieuw dichter bij de natuur te brengen. Precies dat doet Renson door de natuurelementen (zon, licht, lucht) slim in te zetten in het bouwproces.

Ook van scholen is bewezen dat de binnenluchtkwaliteit het concentratievermogen en dus ook de prestaties van de leerlingen beïnvloedt.

Iedereen wil vandaag grote ramen met veel natuurlijk daglicht binnenshuis en dat terwijl de klimaatopwarming zorgt voor steeds meer warme dagen en hittegolven per jaar. De binnentemperatuur onder controle houden is dan ook absolute prioriteit om oververhitting te vermijden. Een energieverslindende airco is niet de enige oplossing. Wel integendeel: die draagt zelfs nog bij aan de stijgende CO2-uitstoot. Renson engageert zich op dat vlak met een slimme totaaloplossing voor passief en duurzaam ‘koelen’ dankzij de combinatie van buitenzonwering en ‘nightcooling’. Daglicht beheren met dynamische en windbestendige doekzonwering zoals de Fixscreen van Renson is een eerste stap in de goede richting. Het is ook de meest efficiënte oplossing om te voorkomen dat het binnen snel opwarmt, want buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen nog voor die de kans krijgen om het glas te bereiken. Grotere stromen frissere buitenlucht – via raamroosters of klapluiken, vast verwerkt in het frame van de ramen – kunnen ‘s nachts op hun beurt dienst doen om het binnen te laten afkoelen.

Invisivent ventilatieroosters bovenop de ramen en Healthconnectoren zorgen voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit.

Gezond leren en werken

Niet alleen thuis maar ook op kantoor is een gezond binnenklimaat essentieel. Voor Gare Maritime op de Brusselse Tour & Taxis-site ontwikkelde Renson windvaste doekzonwering op maat voor de omvangrijke raampartijen. Die voorkomen  op een natuurlijke manier oververhitting in de kantoren.

Ook van scholen is bewezen dat de binnenluchtkwaliteit het concentratievermogen en dus ook de prestaties van de leerlingen beïnvloedt. Dat weten ze ook in basisschool Sancta Maria in Gentbrugge, waar dankzij de Invisivent-raamventilatieroosters en Healthconnectoren van Renson – die continu het CO2-gehalte monitoren en op basis daarvan het afvoerdebiet van de vervuilde binnenlucht regelen – de klaslokalen altijd verzekerd zijn van frisse lucht.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details