Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nastelbaar schuif-draaisysteem, prefab en op maat
De Piazzaflat in Gorinchem is uitgevoerd met modulaire balkonbeglazing.

Nastelbaar schuif-draaisysteem, prefab en op maat

Leverancier van schuif-draaisystemen Solarlux heeft met COVID-19 en de komende invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) wederom een kwaliteitsslag gemaakt. Thermische isolatie, ventilatieoplossingen, een hoge geluidwering, een efficiënte montagemethode en gebruikerscomfort worden vrijwel altijd in combinatie gevraagd, en dat leidt tot innovatieve bouwkundige integratie van balkonbeglazing op maat van het project, vertaald in het nastelbare high-endsysteem SL Modular.

De Piazzaflat in Gorinchem is uitgevoerd met modulaire balkonbeglazing.

Een recente ontwikkeling is de prefabricage van schuif-draaisystemen – op en top maatwerk in dienst van gebouwspecificaties, esthetiek en bouwmethode. Architectenadviseur Jan Jaap Hofstra: “In de basis zijn onze schuif-draaisystemen aantrekkelijk voor de architect, met slanke profielen en een strakke uitstraling. Ga je toe naar prefabricage van elementen, dan kom je al snel uit op een integrale benadering volgens total cost of ownership. Het overtuigen van de eigenaar/gebruiker lukt ons doorgaans goed. Wanneer een hoogbouwappartement is uitgerust met een systeem van Solarlux, is de levensduur vaak al doorslaggevend; je wilt een element immers niet halverwege de levensduur van een gebouw vervangen.”

Eigen montage

“Als het gaat om faalkosten, dan kunnen wij ook de aannemer overtuigen”, vervolgt Hofstra. “Solarlux werkt altijd met getrainde eigen mensen voor de montage, en een geprefabriceerd element is kostenefficiënt te monteren.” Een en ander houdt in dat de producten van Solarlux steeds meer raakvlakken hebben met ontwerp- en bouwkundige aspecten. “Daarom zijn wij liefst vroeg in het proces in beeld, zodat je elkaar als bouwpartners in de ogen kunt kijken.” Kwaliteit, daar hangt een prijskaartje aan. “Solarlux test excessief op alle aspecten, van thermische prestaties en montagelogistiek tot glasbewassingsmethode. Het resultaat is een high-end maatwerkproduct. Wij weten dat onze total costs of ownership lager zijn in vergelijking met andere aanbieders en wijzen de bouwpartners vroegtijdig op de mogelijkheden.”

Stelbaar eindproduct

Een belangrijke rol in dit geheel speelt SL Modular, een schuif-draaisysteem voor balkons dat integraal als element, op maat van het project, kan worden gemonteerd. “Vooral in hoogbouwprojecten is SL Modular veelgevraagd”, zegt Hofstra. “Uitgerust met zo slank mogelijke T-profielen en hoge specificaties.” Projectafhankelijk wordt SL Modular als thermisch geïsoleerd gevelelement met glazen vouwwand of ongeïsoleerd met transparant schuifsysteem toegepast; doorontwikkeld als vrijhangend element aan het eind van de balkonplaat en stelbaar na montage. “Met name bij hoogbouw is dat noodzakelijk, vanwege de integrale montage en benodigde toleranties. Spreekt voor zich dat dit topproduct op maat en naar wens wordt geproduceerd bij Solarlux, van ontwerp tot montage.”

Benieuwd naar SL Modular of één van de andere Solarlux producten? Solarlux staat op GEVEL 2022 (31 mei – 2 juni in de Jaarbeurs Utrecht). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details