Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Multifunctionele daken voor AFAS Experience Center

Multifunctionele daken voor AFAS Experience Center

In Leusden wordt al enkele jaren gebouwd aan een wel heel indrukwekkend project: het 62.000 m²(!) grote AFAS Experience Center van het gelijknamige Nederlandse softwarebedrijf. Een groot deel van de platte daken is voorzien van plat dak EPS-isolatieplaten van Kingspan Unidek, in variërende druksterktes vanwege het multifunctionele karakter van de daken.

Het nieuwe AFAS Experience Center is allesbehalve een standaard kantorencomplex. Nee, het is een heuse campus met een diversiteit aan opvallende gebouwen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Beleving staat dan ook centraal in het ontwerp. Beleving voor zowel de 450 medewerkers, de klant als de bezoeker. Onderdeel van het imposante langgerekte bouwwerk is namelijk ook een restaurant en theater met 800 zitplaatsen. In totaal telt het complex volgens Ferry Schaap van Kingspan Unidek zo’n 7.500 m² aan platte daken die in het project soms verschillende functies vervullen. Reden voor dakdekker ZND NEDICOM om een groot deel van die daken te voorzien van de plat dak EPS-isolatieplaten van Kingspan Unidek.

EPS is volledig recyclebaar

“Het gebruik van EPS voor platte daken is vaak favoriet vanwege de grote drukvastheid, het lage soortelijke gewicht en de hoge isolatiewaarde”, zegt Schaap. “Verschillende platte daken van het AFAS Experience Center hebben een ‘dubbelfunctie’ en fungeren bijvoorbeeld als terras, looppad of ‘drager’ voor pv-panelen. Ook wordt een deel van de platte daken voorzien van groen. Het mooie van EPS is dat we het in verschillende druksterktes kunnen leveren, passend bij de beoogde toepassing. Met een dikte variërend tussen de 200 en 240 millimeter halen wij een Rc-waarde van 6.0. EPS is daarnaast uitermate duurzaam met een lage LCA-score (Levens Cyclus Analyse). Het is volledig recyclebaar en over anderhalf tot twee jaar zelfs volledig circulair als de fabriek van Polystyreneloop in Terneuzen in bedrijf wordt genomen. Hier wordt EPS van bouw- en verpakkingsmateriaal volledig tot aan de oorspronkelijke grondstof teruggebracht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details