Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Mooi visitekaartje én thuiswedstrijd voor aannemer uit Kesteren
De vier hoeken zijn afgerond en naar alle zijkanten buigt het dak omhoog.

Mooi visitekaartje én thuiswedstrijd voor aannemer uit Kesteren

Een blikvanger op het bedrijventerrein in Kesteren. Zo kun je het nieuwe kantoor van P.C. van Tuijl Kesteren zeker noemen. Met het karakteristieke gebogen en uitkragende dak en de grote glazen puien trekt het vanzelf de aandacht. Het net opgeleverde gebouw vormt een visitekaartje voor bouwbedrijf J.G. Timmer, gevestigd in dezelfde straat en op hetzelfde bedrijventerrein in Kesteren.

Voor familiebedrijf J.G. Timmer, dat in eigen beheer vooral bouwprojecten in heel Nederland realiseert, was het kantoor van P.C. van Tuijl een uitdagende opdracht. “In het ontwerp van architect Huibers zaten wat lastige elementen”, zegt Pieter Kool, projectleider bij J.G. Timmer. “Zo heeft het gebouw een ronde betonnen kern. Dat is een knipoog naar de vorm van een graansilo en daarmee een verwijzing naar de rol van de opdrachtgever als producent van diervoerders. Die kern vormt ook het hart van het nieuwe kantoor, daarin bevinden zich de lift en een ronde trap, met daaromheen de centrale gang. Aan de buitenzijde daarvan liggen de kantoorruimten die zijn voorzien van grote glazen vliesgevels. Alle bedrijvigheid draait letterlijk rondom deze ’silo’. De kern wordt afgesloten met een halfronde lichtkoepel.”

Ogenschijnlijk is het dak met hout bekleed.

De uitstraling van hout

Markant is zeker het dak van het gebouw. Dat kraagt aan alle kanten flink uit. De vier hoeken zijn afgerond en naar alle zijkanten buigt het dak omhoog. Ogenschijnlijk is het dak met hout bekleed. Kool: “Het was een uitdaging om dat te realiseren. Met echt hout hadden we het dak niet zo ver kunnen buigen. In Millboard hebben we het juiste product gevonden, een gegoten gevelbekleding met de uitstraling van hout, maar ook enorm buigzaam en onderhoudsvrij.”

Kort en efficiënt bouwproces

Het bouwproces bij dit project staat model voor de aanpak van J.G. Timmer. Kool: “Wij zijn van begin tot eind betrokken. Wij zetten de tekeningen van de architect om in werktekeningen en waren verantwoordelijk voor het grondwerk tot en met een deel van de inrichting, zoals de keukens. Wij overleggen veel met onze opdrachtgevers, over keuzes van materialen of over aanpassingen. Daar ligt onze kracht, wij ontzorgen onze klanten en nemen hen mee in het hele proces. Ook bij dit project zijn er gaandeweg veel wijzigingen doorgevoerd, zodat de klant het gebouw krijgt dat hij écht wil hebben. Als aannemer beschikken we over ervaring, vakmanschap én modern materieel dat we zelf in eigendom hebben. Die eigenschappen combineren we met een flexibele aanpak, met korte lijnen binnen een platte organisatie. Het resultaat is altijd een kort en efficiënt bouwproces.”

Het gebouw heeft een ronde betonnen kern, die ook het hart van het nieuwe kantoor vormt.

Communicatie

Over het bouwproces is directeur Pieter van Tuijl van P.C. van Tuijl uitermate tevreden. “De lijntjes waren in dit geval natuurlijk heel kort omdat J.G. Timmer bij ons in de straat zit. Je kunt makkelijk even bij elkaar binnen stappen om te vragen hoe het zit. De communicatie liet aan duidelijkheid niet te wensen over, met goede uitvoerders en projectleiders. We hadden met onze nieuwbouw een bepaald beeld voor ogen en daar hebben zij tijdens het proces uitvoerig over meegedacht. Ook zijn voorstellen gedaan om het beter te doen. Wij wilden in het gebouw bijvoorbeeld geen geluidsoverlast tussen de verschillende ruimtes. Ik kan u garanderen: ik hoor mijn buurman niet.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details