Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Mooi pand op een prachtige locatie’
J.M. van Delft & zn. levert en plaatst onder meer de kantoorscheidende wanden.

‘Mooi pand op een prachtige locatie’

Aluminium buitenschil en stalen binnenkozijnen

Het nieuwe pand van Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel is voorzien van aluminium kozijnen en vliesgevels aan de buitenzijde en stalen kantoorscheidende wanden aan de binnenzijde. J.M. van Delft & zn. leverde en plaatste al deze producten. “Het is een super mooi pand op een prachtige locatie. Echt een pareltje.”

Albert Emmers is namens J.M. van Delft & zn. projectleider van het project. “Het nieuwe pand staat in de polder, tegen een natuurgebied aan. De medewerkers hebben daar een prachtig uitzicht. Het is geen hoog complex, maar een langgerekt gebouw van merendeels één verdieping, dat bestaat uit vijf aaneengeschakelde blokken.” De buitenzijde is inmiddels nagenoeg klaar, momenteel wordt er hard gewerkt aan de binnenzijde van het pand, dat begin 2024 wordt opgeleverd. Nh1816 Verzekeringen zal het in juni 2024 betrekken.

Prettige samenwerking

J.M. van Delft & zn. werd door hoofdaannemer De Geus Bouw gevraagd om mee te werken aan het project. “We hebben met De Geus eerder samengewerkt aan de nieuwbouw van een school in Amsterdam. Omdat dat project zo goed was verlopen, kwam zij nu weer bij ons terecht. In eerste instantie voor de buitenschil van het gebouw, met aluminium kozijnen en vliesgevels. Tijdens de offertefase kwamen de stalen binnenkozijnen erbij. Al met al een behoorlijke opdracht.” Van Delft leverde en plaatste zo’n 915 m2 aan aluminium kozijnen gebaseerd op de aluminium AWS-ADS 65 Schuco-profielen en 700 m2 aan vliesgevels (FWS-50). Enkelen daarvan zijn brandwerend uitgevoerd, zodat een eventuele brand niet kan overslaan van het ene blok naar het andere.

Zwart staal gecombineerd met eikenhout

Voor de binnenzijde van het pand waren er zeer specifieke wensen. Zo is de hoofddraagconstructie opgebouwd uit dikke eikenhouten balken, waarbij zwart stalen kantoorscheidende puien zijn geplaatst. Ook zijn er diverse brandwerende stalen puien geplaatst, uitgevoerd in een Jansen Eco 50-profiel. “Die combinatie van staal en hout is echt heel mooi geworden. Het resultaat is een super mooi pand, echt een pareltje. Wij maken zeker prachtige kozijnen, maar met name de locatie maakt dit een bijzonder pand. Zo’n weids uitzicht kom je niet vaak tegen.”

J.M. van Delft & zn. tekent, engineert, produceert en plaatst alle aluminium en stalen kozijnen zelf. Het is de bedoeling dat het bedrijf haar werk in januari 2024 heeft afgerond.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details