Molenbossenflats

De bewoners hebben een schitterend uitzicht over de Maas.

01:45
17-12-2018

Molenbossenflats, Blerick | Renoveren in drie stappen

Een appartementengebouw met een persoonlijke touch

De bewoners van de Molenbossenflats in Blerick hebben heel wat voor hun kiezen gekregen. Maar ze zijn er ruim voor beloond. Dankzij de renovatiewerkzaamheden hebben zij nu een modern appartement met vergroot balkon, nieuwe installaties en totaal vernieuwde sanitaire voorzieningen. De grootschalige, anonieme uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een persoonlijke touch.

De Molenbossenflats met 608 sociale huurwoningen zijn beeldbepalend voor het Limburgse Blerick. De vier flatgebouwen – Zuidenwind, Regenboog, Vogelvlucht en Zonsopgang – liggen langs de Maas en bieden de bewoners een fantastisch uitzicht. Enkele jaren geleden besloot Antares de flats te renoveren. Aannemers die

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Ronald Tilleman
Projectinfo

Elektrotechniek in een renovatieproject
Met de aanpassing en vernieuwing van de totale elektrotechnische installatie in de vier Molenbossenflats heeft CelektRon een uitdagende klus in handen. Zij is verantwoordelijk voor het compleet vervangen van de elektrotechnische installaties en de intercominstallatie van de flats. Maar minstens zo uitdagend is de communicatie binnen het project.

“Renovatie is een speciale tak in de elektrotechniek”, vertelt Ronny Houkes, directeur van CelektRon hierover. “Plannen en gestructureerd werken zijn  belangrijke voorwaarden voor succesvol renoveren. De Molenbossenflats zijn bovendien bewoond tijdens de renovatieslag. Je moet dus werkzaamheden verrichten terwijl de woningen volledig zijn ingericht. Dan moet je goed met mensen kunnen omgaan. Door helder te communiceren, hebben de bewoners begrip voor de situatie.”

Met de jarenlange ervaring in het renoveren, hebben de medewerkers van CelektRon de kunst van het communiceren blijkbaar aardig onder de knie. Dat bewijzen de reacties van de bewoners. Zij beoordelen de renovatie van hun woning uiterst positief en met name de manier van werken. 

Stedenbouw partners

181119-141602-verbouwing-rco-house-bouwvakkers-overleggen-hoe-de-bovenste-wandelementen-in-de-ensemblezaal-geplaatst-moeten-worden-credits-renske-vrolijk-kopierenVerwarmingsinstallatie