Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Modulaire woningen Creating Dreams, Building Hearts
Grote woningcomplexen voor elke doelgroep kunnen in razendsnel tempo worden gerealiseerd.

Modulaire woningen Creating Dreams, Building Hearts

Woningen van Daiwa House Modular Europe kunnen in een ijselijk tempo worden gerealiseerd. Tegelijkertijd zijn de woningen van hoge kwaliteit, comfortabel, duurzaam en veilig. Dat maakt de modulaire woningen van Daiwa House Modular Europe tot de ideale oplossing voor onze woonproblemen. Ook als de woningen weer overbodig worden, blijft de oplossing ideaal. In dat geval worden de circulaire woningen gedemonteerd en hergebruikt.

Binnen Daiwa House Modular Europe smelten de expertises van Jan Snel en Daiwa House Group samen. Met ruim 60 jaar ervaring maken de organisaties het verschil met modulair en circulair bouwen. Jan Snel levert elke modulaire en duurzame bouwoplossing anders dan woningen. Denk hierbij maar aan scholen, kantoren en zorginstellingen. Daiwa House Modular Europe is de grootste industriële woningbouwer in Europa en realiseert studentenwoningen, appartementen, starters-, senioren- en gezinswoningen.

Opdrachtgevers en architecten kiezen zelf de kleuren van hun gevel, tegelwerk en wandafwerking.

Kwalitatief. Snel. Duurzaam.

Bij een nadere kennismaking met Daiwa House Modular Europe valt op dat de bouwer zich in veel opzichten onderscheidt van haar collega’s in de woningbouw. Zo worden de woningen compleet geprefabriceerd in de eigen productiehallen. Dit levert indrukwekkende voordelen op. “De industriële processen vinden plaats onder geconditioneerde omstandigheden en zijn hierdoor van hoge kwaliteit”, vertelt Head of Marketing & Communication Michiel Gieben. “Dankzij de industriële aanpak ligt de productiesnelheid 50% hoger dan bij traditionele bouw. Daarbij zijn alle toegepaste materialen – staal voor de constructie, hout voor de wanden en beton voor de vloeren – duurzaam en recyclebaar. Mochten de woningen overbodig worden, dan zijn alle modules demontabel en opnieuw inzetbaar.”

De woningen zijn van hoge kwaliteit, comfortabel, duurzaam en veilig.

Kant-en-klaar

Het geheim zit dus in de vergaande, industriële fabricage. Zodra de kant-en-klare modules in de productiehal klaarstaan voor een bouwproject, gaat het snel. Ze worden op de vrachtwagen naar de bouwplaats getransporteerd en op de juiste plek, in de juiste volgorde neergezet en plug and play aangesloten. Gieben: “Als een bouwproject eenmaal draait, arriveren de vrachtwagens om het half uur. Omdat we zoveel mogelijk in de fabriek doen (kozijnen zijn al gemonteerd en beglaasd, keukens en badkamers zijn betegeld en ingericht, vloeren en wanden zijn afgewerkt) kan het tempo oplopen tot meerdere woningen per dag oftewel: zeshonderd studentenwoningen in vier maanden. En dat bij een minimaal aantal manuren op de bouwplaats.”

Aardbevingsbestendig

Als de modulaire woningen ergens hun kwaliteit bewijzen, dan is het wel in Groningen. Hier krijgen gedupeerde huizeneigenaren door de Nationale Coördinator Groningen tijdens grootschalige renovatiewerkzaamheden een tijdelijke, modulaire woning toegewezen. “De mensen ervaren hierin zoveel comfort en veiligheid, dat ze niet meer terug willen”, weet Gieben. “De woningen zijn gasloos. Ze kunnen worden aangesloten op de stadsverwarming, worden voorzien van zonnepanelen of van een warmtepomp.”

Origineel en innovatief

Hoe doordacht het concept ook is, de woningen doen in de verste verte niet denken aan saaie eenheidsworsten. Opdrachtgevers en architecten kiezen zelf de kleuren van hun gevel, tegelwerk en wandafwerking. “Voor ons is het een doorgewinterd concept. We doen dit al zestig jaar en hebben alle problemen aangepakt. Tegelijkertijd is modulair bouwen voor veel partijen nog nieuw en onbekend. En dat terwijl het de oplossing is voor zoveel problemen waar we op dit moment voor staan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details