Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Modulaire tegels geven kleur aan vernieuwd woonzorgcentrum

Lambrisering van tegelwerk in de kleur Amazon Green.

28 februari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Van een traditioneel verzorgingshuis naar een modern appartementencomplex dat voldoet aan alle eisen voor goede zorg aan senioren. Die transformatie onderging woonzorgcentrum d’Oude Raai in Amsterdam. De wandtegels van Maxus Ceramics leveren hieraan een functionele en esthetische bijdrage.

De renovatie van d’Oude Raai is een opdracht van Stichting Cordaan, uitgevoerd door Dura Vermeer. Marc Prosman Architecten maakte het ontwerp. “In nauw overleg met de gebruikers bepaalden we het interieur van de vernieuwde d’Oude Raai”, vertelt architect Brian de Bruijn. “Herkenbaarheid per verdieping was een belangrijk uitgangspunt. Dit voerden we door in het interieur, de gangwanden, de vloerafwerking en het meubilair. Maar ook in de tegels van de badkamers.”

De tegels in Coral Red zorgen voor herkenbaarheid en sfeer.

Contrasterende lambrisering

De Bruijn vervolgt: “Voor de bewoners, waaronder ook mensen met een gezichtsbeperking, is het belangrijk dat zij het witte sanitair in de badkamers goed kunnen onderscheiden. Hiervoor is het wenselijk om een kleurcontrast te creëren tussen de wanden en het sanitair. Wij hebben dit vormgegeven met een betegelde lambrisering in een contrastkleur die aansluit op het kleurenpalet van de verdieping. De gekleurde tegels omzomen de badkamer en zorgen voor herkenbaarheid en sfeer. Boven de lambrisering is het tegelwerk wit. Dit maakt de badkamer fris en licht.”

Kleurcontrast tussen de amberkleurige wanden en het sanitair.

Vrijheid om te spelen met kleur

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand in d’Oude Raai. Om de badkamers de beoogde uitstraling te geven, zijn voor het tegelwerk diverse kleuren gekozen uit het brede assortiment van de Radix collectie van Maxus Ceramics: Amber, Amazon Green, Coral Red, Turquoise en Sky Blue. Net als de andere gekleurde tegels in het assortiment, in totaal meer dan honderd, hebben zij een modulaire opzet. De tegels zijn in verschillende combineerbare formaten te verkrijgen. Dit levert een enorme ontwerpvrijheid op. Bovendien hebben de tegels een concurrerende prijs, zodat binnen elk budget een unieke sfeer gecreëerd kan worden.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details