Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Modulaire balkonbeglazing reduceert Total Costs of Ownership’
The Valley aan de Zuidas.

‘Modulaire balkonbeglazing reduceert Total Costs of Ownership’

Traditionele projecten zijn er nauwelijks meer in de bebouwde omgeving, onder meer door hoge (wettelijke) prestatienormen met betrekking tot duurzaamheid, ventilatie en geluidwering. Van leveranciers en producenten in de gevelbouw worden steeds meer integrale oplossingen gevraagd. Solarlux specialiseert zich juist hierom in modulaire balkonbeglazingen. De high-end productrange Modular wordt continu doorontwikkeld, onder meer met een geluidwerend ventilatierooster.

De combinatie van eisen uit het Bouwbesluit met betrekking tot ventilatie en geluidwering in buitenruimtes als balkons is geen sinecure, vertelt Technisch Adviseur André Jansen van Solarlux Nederland. “Binnen het Bouwbesluit dient een balkonoppervlak 3L/s per vierkante meter permanent ventilatievolume te leveren. Wij gaan altijd voor maximaal resultaat en kunnen de gewenste oplossingen op maat van de projectvraag aanbieden, in samenspraak met beslissers als opdrachtgevers en architecten.” Het Modular-systeem, eerder toegepast in het spectaculaire nieuwbouwproject Valley aan de Zuidas, biedt die mogelijkheid sinds kort. “Het transparante volglas schuif-draaisysteem SL 25 garandeert optimale bescherming tegen weer en wind, met verbeterde geluidsisolatie en optimaal comfort voor de eindgebruiker. Op het balkon kan met volledig geopende ruiten van de open lucht worden genoten; ook bij slecht weer en met dichte ruiten is het balkon comfortabel te gebruiken. Dit onderhoudsvrije schuif-draaisysteem houdt slagregen en geluid tegen tot 22 dB.”

Innovatieve ventilatieroosters combineren ventilatie- met geluidweringseisen.

Permanent ventileren

De benodigde ventilatie-eisen zoals beschreven in het Bouwbesluit kunnen gemakkelijk worden gehaald met open ruiten. Solarlux biedt nu dus de mogelijkheid om de genoemde waarden ook met gesloten ruiten te behalen, op basis van innovatieve ventilatieroosters. Jansen: “Die roosters zijn permanent geopend en bezitten diagonale inlaten, waardoor geluid wordt gedempt en de buitenruimte erachter toch permanent wordt geventileerd.” De roosters kunnen zowel in de kozijnen van de balkons als in uitkragingen worden geplaatst – indien esthetisch gewenst. “Onze productie wordt sowieso altijd op maat van de projectvraag ingericht; de verschillende leveranciers van de roosters – zoals Alara Lukagro in het geval van de SL 25, kunnen dat ook.” 

Het is een vorm van co-makership, prefabricage c.q. modulaire bouw die met de hausse in de realisatie van appartementengebouwen en hoogbouwprojecten steeds meer gangbaar wordt, zegt Jansen. “Wij bieden op deze manier een topproduct in balkonbeglazing, dat met inachtneming van Total Costs of Ownership breed toepasbaar is in nieuwbouw en woningrenovatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details