Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Modulair bouwen is hét antwoord op actuele uitdagingen in de bouw’

‘Modulair bouwen is hét antwoord op actuele uitdagingen in de bouw’

“Met modulair bouwen geven wij een antwoord op actuele uitdagingen in de traditionele bouw, zoals personeelstekorten, lange wachttijden en hoge (faal)kosten. Maar ook op de stikstofproblematiek, omdat aanzienlijk minder werkzaamheden én machines op de bouwplaats nodig zijn en transportbewegingen tot een minimum worden beperkt.”

Plaatsen modules voor project Regioplein Schagen. (Fotografie: Martijn Oorthuis Fotografie)

Modulair bouwen is prefab bouwen in optima forma, waarbij naar wens complete woningen, woningdelen, keukens of badkamers kant-en-klaar op de bouwplaats worden aangeleverd. “Als organisatie maken we de prefabricagegraad graag zo hoog mogelijk, zodat de modules op de bouwplaats eenvoudig als legoblokjes gestapeld kunnen worden en een hoogwaardig gebouw ontstaat”, aldus De Boer. “Omdat modulaire bouw plaatsvindt in een fabriek en niet op de bouwplaats zelf, kan de productie van de modules gelijklopen met het grondwerk en de fundering. De bouw vindt bovendien onder de beste omstandigheden plaats. Het weer heeft geen enkele invloed op het bouwproces en de monteurs hebben alle gereedschappen bij de hand. Ook is de doorlooptijd op locatie aanzienlijk korter, waardoor overlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt.”

Modulair en integraal bouwsysteem

Heddes Bouw & Ontwikkeling behartigt het aandeelhouderschap in Ursem Modulaire Bouwsystemen, dat modulaire en integrale bouwsystemen voor grondgebonden woningen, studentenwoning­en, hoogbouwprojecten en hotels heeft ontwikkeld waarin bouwkundige elementen en installaties optimaal geïntegreerd worden. Binnen het modulaire bouwproces is Heddes Bouw & Ontwikkeling als turnkey aannemer verantwoordelijk voor het ontwerpproces, de technische ontwikkeling, de bouwkundige aansturing en het plaatsen en koppelen van de modules. “Hoewel onze bouwsystemen diverse gestandaardiseerde onderdelen bevatten, betreft elk project maatwerk”, benadrukt De Boer. “Een standaardgebouw is namelijk voor geen enkele locatie in Nederland geschikt. Wij zorgen dan ook voor een juiste inpassing van het gebouw in de omgeving én de juiste modulaire invulling/prefabricagegraad, conform de opgegeven maatvoeringen, sterkte- en stabiliteitseisen en het beschikbare budget. Bovendien sturen we het complete ontwerpproces aan. Ursem Modulaire Bouwsystemen staat in de voor de productie van de modules, terwijl mede-aandeelhouder Schouten Techniek alle installatietechnieken verzorgt.”

Opgeleverd project Laan van Spartaan te Amsterdam. (Ontwerp: Studioninedots. Fotografie: Laura Miezite)

Tot 70 meter en hoger

Aan de basis van de modulaire bouwsystemen ligt een betonvloer, vertelt De Boer. Voor de wanden hebben opdrachtgevers keuze uit houtskeletbouw of een houtskeletbouw-staal-combinatie (tot 5 verdiepingen). “Voor binnenstedelijke hoogbouwprojecten hebben wij bovendien een hoogbouwsysteem ontwikkeld met een betonnen vloer, houtskeletbouw wanden en geïntegreerde betonnen kolommen, die tot 70 meter of zelfs hoger gestapeld kunnen worden. Als organisatie ontwikkelen we onze producten continu. Zo hebben we voor Hotel Jakarta Amsterdam modules met beton en kruislaaghout (Cross Laminated Timber) gemaakt. Onze volgende stap is een volledig houten module, waarmee we nog beter tegemoetkomen aan de ambities voor een duurzame toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details