Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Moderne aluminium gevel voor Van der Valk in Venlo

©egbertdeboer.com-20211008–09162HR

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | egbertdeboer.com

8 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het nieuwe Van der Valk Hotel Venlo blinkt uit in duurzaamheid, innovativiteit én design. De aluminium gevelelementen van WICONA leveren hier een belangrijke bijdrage aan. In opdracht van Byldis Facades leverde WICONA aluminium vliesgevels met geïntegreerde LED-verlichting, kozijnen en schuifdeuren, die exact conform de wensen van de architect zijn gemodificeerd.

WICONA beschikt al jaren over een standaard oplossing om LED-verlichting in vliesgevels te integreren. Aan de basis van deze oplossing ligt een gevormde aluminium deklijst met een transparante kunststof kap. “Quant Architectuur wenste echter een iets grotere en meer langwerpige neus aan de voorzijde. Daarom hebben wij specifieke extrusies gemaakt”, vertelt Raimond Stassen, projectmanager voor WICONA. “Om te voorkomen dat bijvoorbeeld sneeuw, wind en water de esthetische kappen te zwaar belasten, is nadrukkelijk aandacht besteed aan de vorm en verbindingen.”

De aluminium sierneuzen zijn overal op de nieuwe gevels toegepast. “Bovendien hebben we de vliesgevels voor de 55 meter hoge hoteltoren en bredere onderbouw geleverd”, aldus Stassen. Op het gebied van vliesgevels biedt WICONA een uitgebreid pakket producten, die dit jaar nog verder wordt uitgebreid. Tijdens Polyclose 2022, in Flanders Expo Gent, zal WICONA het uitgebreide productengamma voor het eerst tonen aan de Benelux-markt. 

Dankzij het uitgebreide productgamma kunnen architecten en gevelbouwers hun creativiteit maximaal de vrije loop laten. “In het Van der Valk Hotel zijn gesegmenteerde en gebogen profielen uit de WICONA WICTEC 50-serie toegepast. De aluminium profielen van dit systeem zijn geëxtrudeerd uit een nieuwe en hoogwaardige aluminiumlegering en bestaan voor minimaal 82% uit gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer schroot). Dit aluminium is afkomstig uit ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen. Verspreid over twee productielocaties in Europa wordt het schrootafval gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt voor de productie van nieuwe en hoogwaardige aluminium bouwsystemen. Daarmee zijn architecten, ontwikkelaars, aannemers én eindgebruikers verzekerd van een duurzaam en hoogwaardig product en wordt de CO2-reductie naar een nieuwe level getild.”

De terugliggende balkons in Venlo zijn voorzien van WICONA valramen, die een hoge wind- en waterdichtheid garanderen. “In navolging van deze valramen bieden wij de mogelijkheid om raamdeuren met een lage onderdorpel toe te passen, die een eenvoudige toetreding naar het balkon garanderen. Ook kunnen binnen de standaard oplossing krukken aan de binnen- én buitenzijde worden geplaatst, voor een optimale veiligheid. Op enkele balkons zijn schuifdeuren van WICONA toegepast, waarmee een nog grotere opening naar buiten mogelijk wordt.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details