Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

Mobiel kraanwerk voor project Oranjewoud

Schot Verticaal Transport werkt al ruim vijfentwintig jaar samen met Van Wijnen. Ook voor project Oranjewoud in Heeren­veen leverde Schot VT de mobiele kranen voor het verticaal transport. Het was een grootschalig project dat liep van juni 2019 tot en met januari 2021.

Naamloos-1 kopiëren

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Schot VT

10 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Bij het project Oranjewoud hebben we medio 2020 het meeste hijswerk verricht”, vertelt Leon Smit, Commercieel Manager van Schot Verticaal Transport. “Bij de 24 patiowoningen hebben we veel hijswerk uitgevoerd met mobiele telekranen, variërend van 60 t/m 100 ton en met mobiele torenkranen van 38 t/m 44 meter. Ook hebben we veel steiger- en dakwerk uitgevoerd met een 48 meter mobiele torenkraan. In de laatste maanden hebben we er regelmatig met een verreiker gestaan om onder meer keukens naar binnen te brengen.”

Jubileum

Schot bestaat dit jaar negentig jaar. Het bedrijf doet veel mooie projecten voor Van Wijnen, vertelt Smit. “Het werk is erg gevarieerd en verschilt per project van omvang. De samenwerking met Van Wijnen is altijd zeer prettig te noemen, je merkt dat je bij zo’n langdurige samenwerking op elkaar ingespeeld raakt en elkaar versterkt.”

Projectinfo

Opvallend metselwerk in glooiende bebouwing

Het metselwerk bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een gebouw. Daarom werd bij Oranjewoud Wonen gekozen voor metselwerk met doorstrijkvoeg, oftewel: mortel en voeg ineen. Verantwoordelijk voor dit knappe staaltje vakmanschap was Schuler Afbouwgroep uit Emmen.

Naast het metselwerk verzorgde Schuler het buitengevel stucwerk, het verlijmen van de kalkzandstenen, het verlijmen van de steenstrips, het tegelwerk en het kitwerk. Het was een groot project voor het bedrijf. Gedurende anderhalf jaar waren tussen de 24 en 30 medewerkers van Schuler op de bouwplaats actief. “Het staande metselwerkverband was een uitdagend karwei, net als de rondingen in de gevels. Schuler Afbouwgroep is trots op het eindresultaat. Het gevelstucwerk maakt het gebouw echt af”, aldus de uitvoerders van Schuler Afbouwgroep.

Wanneer je de koopwoningen binnenkomt, zie je meteen de kwaliteit van Schuler Tegelwerken. Daar plaatste zij Jura Grau natuurstenen in banen. Ook het tegelwerk van de badkamers en toiletten in alle woningen werd door Schuler verzorgd, zowel op de wanden als de vloeren. Bedrijfsleider Leon de Koning: “We werken vaker voor opdrachtgever Van Wijnen Gorredijk en ook nu verliep de samenwerking weer uitermate prettig. Oranjewoud is een heel mooi referentieproject.” 

Projectinfo

Aluminium kozijnen voor een hoog comfort

De aluminium kozijnen voor de 136 appartementen en 18 bungalows van Oranjewoud Wonen werden geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd door Polybouw Aluminium B.V. uit Rijssen. Het ging hier om maar liefst 4.100 m² aan aluminium kozijnen. Een mooi project voor deze leverancier van topkwaliteit. 

“De bouw is in verschillende fases uitgevoerd. Polybouw Aluminium heeft hoogwaardige isolerende kozijnen geleverd van het fabricaat Kawneer. De kozijnen zijn voorzien van tripel beglazing, voor een zo hoog mogelijk comfort”, vertelt projectleider Bé de Vries. 

Polybouw voerde de werkzaamheden uit in opdracht van Van Wijnen Gorredijk. Dit is een bekende opdrachtgever voor Polybouw. De Vries: “We werken landelijk voor diverse vestigingen van Van Wijnen. Het is voor ons al jarenlang een goede bouwpartner, waar we een prettige samenwerking mee ervaren. In het voortraject hebben we intensief contact met elkaar gehad en ook tijdens de montage verliep de communicatie naar wens. In oktober 2019 zijn we begonnen met de werkzaamheden en momenteel zijn we bezig met de opleverfase van het laatste blok.”

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details