Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Minimale energielasten, maximaal wooncomfort

Rijswijk-wol-isolatie-2
In één week tijd wordt de volledige spouw voorzien van isolatiewol.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Technisol Isolatie

7 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In de Muziekbuurt in Rijswijk worden energiemaatregelen en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan tien woonblokken met in totaal 288 meergezinswoningen. Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is de isolatie van de buitenschil. In opdracht van Willems Vastgoedonderhoud voorziet Technisol Isolatie alle blokken van spouwmuurisolatie. Ook isoleert de isolatiespecialist uit Wijchen de plafonds van de bergingen.

In de gangen wordt het isolatieschuim netjes afgewerkt met houtcementwolplaten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd per woonblok, vertelt Laurens Loenen, bedrijfsleider van Technisol. “We beginnen steeds met de isolatie van de spouwmuren. In één week tijd wordt de volledige spouw voorzien van isolatiewol. Een bewuste keuze, omdat in de spouwmuren al isolatiewol aanwezig was. Echter was deze isolatie sterk verouderd. Bovendien zat de wol niet meer op de juiste plekken. Dankzij onze werkzaamheden wordt de spouwmuurisolatie hoogwaardig geüpgraded, waardoor alle kieren en naden weer netjes worden afgesloten en een perfecte isolatie wordt geborgd.”

Om te voorkomen dat kou vanuit de bergingen kan doortrekken naar de woningen brengen de specialisten van Technisol Isolatie bovendien een polyurethaanschuim aan onder de plafonds van de bergingen, die tevens de eerste verdiepingsvloer vormen. “Hierbij maken wij gebruik van ons innovatieve Pur’fect RWF/HFO-systeem; een polyurethaan hardschuim met een gesloten celstructuur en een uitstekende isolatiewaarde”, aldus Loenen. “In de gangen wordt het isolatieschuim netjes afgewerkt met houtcementwolplaten.” Ook deze werkzaamheden nemen circa één week in beslag, vertelt hij. Mede dankzij de werkzaamheden van Technisol Isolatie maken de woningen straks een energielabelsprong naar A of B. “Bovendien gaan bewoners flink besparen op hun energielasten én ervaren zij meer wooncomfort. Kou- en tochtklachten zijn niet langer aan de orde.”

Technisol Isolatie is een familiebedrijf met circa 40 jaar ervaring in de isolatiebranche. “Behalve de vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie van woningen en utiliteitsgebouwen zijn wij zeer actief in de infra en automotive”, aldus Loenen. “Bovendien produceren en leveren wij de machines en grondstoffen die hiervoor nodig zijn. Hierdoor kunnen wij opdrachtgevers zeer compleet van dienst zijn.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details