Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Milieuvriendelijk straatmeubilair voor meer verduurzaming

Milieuvriendelijk straatmeubilair voor meer verduurzaming

Upcycle City in Almere: een duurzaam initiatief!

Duurzaamheid staat tegenwoordig in de volle breedte van de maatschappij in de belangstelling. Zowel bedrijven, particulieren als overheden doen volop mee op dit gebied. Een mooi voorbeeld is de ‘Upcycle City in Almere’-competitie, die regelmatig door de Gemeente Almere georganiseerd werd. Ook acht andere gemeenten doen mee aan dit project, dat zich richt op verduurzaming en energiebesparing. Dor bedrijven die met goede businessplannen komen te co-financieren, stimuleert de overheid duurzame en milieuvriendelijke initiatieven. In 2017 won NPSP, een bedrijf dat net als Erdi duurzaam straatmeubilair vervaardigt, deze competitie samen met de onderneming Velopa. Het straatmeubilair dat door bedrijven als NPSP en Erdi wordt gemaakt, bestaat voornamelijk uit banken gemaakt van onder meer het nieuwe bio-composiet Nabasco 8010.

NABASCO8010: een nieuwe soort bio-composiet voor straatmeubels

Het soort biocomposiet dat tegenwoordig in straatmeubilair van bedrijven als NSPD en Erdi gebruikt wordt, NABASCO8010, is 100 procent recyclebaar. Dit biocomposiet wordt gemaakt uit restafval van de gemeente. Het materiaal bestaat voor 80 procent uit biologisch ofwel biobased grondstoffen en uit andere circulaire grondstoffen. De vezels die in biocomposiet gebruikt worden, zijn overigens ook afkomstig uit eerder gebruikte grondstoffen uit bedrijfstakken als de kledingindustrie, agrarische sector of uit het landschapsbeheer. Naast het feit dat het recyclebare biocomposiet NABASCO 8010 perfect binnen circulaire economieën past, heeft dit materiaal nog een aantal interessante voordelen:

  • NABASO8010 is zeer sterk materiaal dat tegen een stootje kan.
  • Dit bio-composiet straatmeubilair is duurzaam en gaat erg lang mee.
  • De vormvastheid van MABASO8010 is ook een groot pluspunt van dit materiaal.
  • Verder is de zeer lage CO2 voetafdruk van biocomposiet een goed argument om deze grondstof veel en intensief te gebruiken.
  • Een laatste voordeel van het bio-composiet NABASCO 8010 is de relatief lage kostprijs. Er wordt immers gebruikt gemaakt van voordelige recyclebare materialen.


Minder energie gebruikt voor vervaardiging

Bedrijven die bio-composiet produceren voor hun straatmeubilair, stoten veel minder CO2 uit dan andere ondernemingen. Het produceren van biocomposiet is energiezuiniger dan bijvoorbeeld het maken van glas, metaal of aluminium. Voordelig is ten slotte dat de grondstoffen uit de directe regio, uit Nederland of uit Europa komen en niet uit andere werelddelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details