Wie het nieuwe bedrijfspand van Metacon op afstand bekijkt, ziet vooral het werk van Metal Bouwkonsort.

00:48
12-03-2020

Metacon, Moordrecht | Dak- en gevelbekleding van deze tijd

Wie het nieuwe bedrijfspand van Metacon op afstand bekijkt, ziet vooral het werk van Metal Bouwkonsort. Deze verrichtte namelijk al het zichtwerk, de stalen dak- en gevelbekleding inclusief de geïsoleerde gevelpanelen en de aluminium kaderprofielen rondom de kantoren.

Hans de Mol, directeur/eigenaar van Metal Bouwkonsort, zit al veertig jaar in de gevelbekleding en is niet zo gauw meer verrast bij een opdracht. Toch had de gevel van Metacon een bijzondere uitdaging. “De lange gevelzijde vertoont een holle gevellijn die overgaat in een bolle lijn. Dit hield voor ons in dat aan de boven- en onderzijde van de gevel ronde waterslagen en ronde afdekkappen gemonteerd moesten worden. Ook de hele gevel moest worden uitgevuld door middel van verlopende profielen. Een intensieve klus voor onze werkvoorbereiding.”

In de afgelopen veertig jaar is Metal Bouwkonsort haar producten blijven ontwikkelen. Hierdoor voldoen de producten in alle opzichten aan de normen van deze tijd. “De beplating is licht van gewicht, sterk isolerend en concurrerend in prijs”, somt De Mol op. “Daarbij zijn de elementen in elke kleur leverbaar. Voor nu behoren we tot de koplopers in onze branche. Maar zodra de markt vraagt om nieuwe innovaties, gaan we weer aan de slag.”

Metal Bouwkonsort-beplating wordt geheel in eigen beheer ontworpen, geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. De firma beschikt over eigen materieel, zoals vrachtwagens en hoogwerkers. Opdrachtgevers hoeven enkel toe te kijken hoe hun pand stap-voor-stap de uitstraling krijgt die de architect had beloofd. 

Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | Metal Bouwkonsort

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners