Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Met rustplekken om zich voor te bereiden op tentamens

Met rustplekken om zich voor te bereiden op tentamens

Renoveren terwijl de studenten er blijven wonen

De plannen voor het groot onderhoud van de studentenwoningen in Delft zijn duidelijk. Het wooncomplex moet er de aankomende jaren weer tegen kunnen, met het accent op brandveiligheid en onderhoud. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. De studenten moeten de rust krijgen om zich voor te bereiden op hun tentamens; tijdens de tentamens moeten zij gebruik kunnen maken van een ruimte in het complex waar niet gewerkt wordt en als voorzieningen tijdelijk buiten gebruik zijn, moet hiervoor vervanging worden geregeld.

Opdrachtgever Stichting DUWO wil dat aan de buitenzijde van Krakeelhof de gevels worden hersteld en opgefrist; aan de binnenzijde wil zij alle sanitaire voorzieningen vervangen. Omdat de slaapkamers niet worden aangepakt, behouden de studenten tijdens de groot onderhoudswerkzaamheden hun slaapplek. Hemubo verbouwt het complex per ‘woning’, waar zo’n zestien tot achttien studenten wonen.

De materieeldienst zet de units op hun plaats.

Noodvoorzieningen

Om de studenten tijdens de werkzaamheden studieruimte te bieden, verbouwt Hemubo een leegstaand gebouw op het terrein tot rustruimte, het zogeheten Trefpunt. Hier richt zij op de begane grond drie huiskamers in met keuken, sanitaire voorzieningen, wasmachines en drogers. Op de eerste verdieping worden 40 studieplekken ingericht met Wifi waar de studenten tijdens de werkzaamheden rustig kunnen studeren.

Communicatie

Een complexbeheerder en sociaal beheerder vormen de spreekbuis tussen studenten en medewerkers van Hemubo. Via nieuwsbrieven, app-groepen en informatieavonden communiceren zij wat er staat te gebeuren en wanneer dit gepaard gaat met geluidsoverlast. Vanuit Hemubo is een eigen bewonerscoördinator aangesteld. De combinatie tussen de complexbeheerder en sociaal beheerder van Duwo en de bewonerscoördinator van Hemubo blijkt een uitstekende communicatievorm richting de studenten.   

De parkeergelegenheid is tijdens de werkzaamheden uitsluitend toegankelijk voor studenten.

Werkzaamheden aan de gevel

De werkzaamheden aan de gevel worden uitgevoerd vanaf mobiele hangbruggen. Deze worden steeds verplaatst naar de plek van de werkzaamheden. Verplaatsbare pontons in het water fungeren als extra veiligheidsmaatregel. Zodra de veiligheidsmaatregelen zijn genomen, wordt het beton nagekeken en het schilderwerk uitgevoerd.

De monumentale poort is te laag voor een vrachtwagen met een unit erop.

 Veiliger

“Het zal een goed gevoel geven als we het complex weer veilig achterlaten”, voorziet Guido Brinkman, werkvoorbereider van Hemubo. “We treffen bijzondere situaties aan. Zo staan er koelkastmodellen waarvan het energieverbruik viermaal zo hoog is als de nieuwe modellen. Omdat we vanuit Duwo ook kijken naar de veiligheid en betaalbaarheid voor de studenten, plaatsen we per woning twee moderne,
energiezuinige koelkasten.” 

Buiten de elektrotechnische uitdagingen vereist het groot onderhoud regelmatig inventiviteit. Zo is op het binnenterrein van het complex een groot parkeerterrein waar Hemubo haar bouwplaats heeft ingericht. Het parkeerterrein is echter moeilijk toegankelijk door de aanwezigheid van een monumentale poort. De afdeling Materieelbeheer van Hemubo ontwikkelde daarom een platte kar om de opslagcontainers, keten en overige materieel op het binnenterrein te krijgen. “Dankzij deze inventiviteit kunnen we samen de overlast voor de studenten zoveel mogelijk beperken.”  

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Stichting DUWO, Delft
  • Aannemer Hemubo Bouw, Almere
  • Installaties Hemubo E-techniek en Hemubo W-techniek, Almere
  • Bouwperiode oktober 2022 – eind 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details