Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Onder andere compartimenteringsscheidingen en extra beveiligde vluchtroutes zoals trappenhuizen moeten voorzien worden van brandwerend glas.

‘Met onze glassystemen vangen klanten meerdere vliegen in één klap’

(Brand)veiligheid en (geluids)comfort in optima forma

In de Nederlandse bouw gelden specifieke eisen voor branddoorslag, brandoverslag en rookwerendheid. Bijvoorbeeld om de doorslag en overslag van een eventuele brand te vertragen en om alle aanwezigen in het gebouw een veilige vluchtroute te bieden, moeten compartimenteringsscheidingen en extra beveiligde vluchtroutes zoals trappenhuizen voorzien worden van brandwerend glas. Interior Glassolutions B.V. biedt hier verschillende oplossingen voor aan. Bovendien levert en installeert de Veenendaalse specialist in glassystemen voor interieurtoepassingen een uitgebreid assortiment rookwerende glassystemen, die voldoen aan de nieuwste Europese Sa en S200 classificaties.

Het Bouwbesluit stelt specifieke eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO), weet Geurt Roelofsen, directeur van Interior Glassolutions B.V. “Daarnaast moest brandwerend glas voldoen aan bepaalde weerstandklassen, zoals E, EW of EI. Weerstandsklasse E is in juli 2021 vervangen de Europese Sa (koude rook, getest bij een temperatuur van 20°C) en S200 (warme rook, getest bij een temperatuur van 200°C) classificaties. Een belangrijke en goede ontwikkeling, omdat niet de brand zelf, maar bijkomende rookontwikkeling oorzaak nummer 1 is van letsel én overlijden bij brand. Inmiddels hebben al onze glassystemen succesvol getest, conform de Europese Sa en S200 classificaties. Hiermee voldoen wij aantoonbaar aan alle nieuwste eisen voor rookverspreiding en brand- en vluchtveiligheid.”

Alle producten van Interior Glassolutions B.V. voldoen aantoonbaar aan de nieuwste eisen voor rookverspreiding en brand- en vluchtveiligheid.

Veilige vluchtweg

Brandwerend glas is gehard glas met een metaalcoating en/of kleurloze en brandwerende tussenlaag, vertelt Roelofsen. “Meest populair op dit vlak is ons veiligheidsglas met gelcoating. Wanneer onverhoopt brand uitbreekt, dan zal de vuurzijde van dit glas breken. Op dat moment komt de brandwerende gelcoating van de glazen wand of deur in contact met zuurstof en zal deze automatisch opschuimen. Als gevolg hiervan worden warmtestraling en/of temperatuur ondervangen, waardoor een tijdelijke barrière en veilige vluchtweg ontstaan.” 

Onbelemmerd zicht

Om daarnaast ook voldoende weerstand te bieden tegen rookdoorgang, worden specifieke eisen gesteld aan de kozijnconstructie en plaatsingsmaterialen. “Eventuele kieren moeten perfect worden afgedicht, zodat (dichte) rook het zicht van vluchtende medewerkers én bezoekers niet belemmert”, aldus Roelofsen. “Recente tests hebben aangetoond dat de kierdichtingen die wij hanteren voor onze geluidswerende glassystemen, ook perfect aan de Sa- en S200-eisen voldoen. Hiermee vangen onze klanten dus meerdere vliegen in één klap. In onze producten gaan (brand)veiligheid en (geluids)comfort perfect hand in hand. Niet voor niets vinden de producten gretig aftrek onder architecten én eindgebruikers.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details