Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Met isolerende kunststof kozijnen naar energielabel A
Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd vanaf een hefsteiger.

Met isolerende kunststof kozijnen naar energielabel A

De gevels van de 174 woningen en de trappenhuizen aan de Nigerdreef in Utrecht zijn voorzien van nieuwe isolatiematerialen en borstweringspanelen. Bovendien hebben zij nieuwe kozijnen gekregen. Als vaste co-maker van BAM Renovatie Concepten monteerde Kumij isolerende kunststof kozijnen met HR++ beglazing, raamventilatieroosters, kunststof sandwichpanelen en aluminium waterslagen. Ook verzorgde de Groningse producent de beplating-/timmer- en isolatiewerkzaamheden tussen de kozijnen. 

Kumij is al jaren de vaste kunststof kozijnenpartner van BAM Renovatie Concepten. De samenwerking werpt voor alle partijen vruchten af, zoals het uitwerken van de beste uitvoeringsmethodiek. Hoofd Verkoop Henk van der Vliet: “De portiekflat aan de Nigerdreef telt tien verdiepingen en een zestal liften en trappenhuizen. Vanuit een duurzaamheidsgedachte hebben wij gezamenlijk besloten om de bestaande houten kozijnen te behouden. Onze monteurs hebben de glassponningen uitgevuld, waarna in de bestaande kozijnen nieuwe kunststof kozijnen zijn geplaatst. Op plaatsen waar in een eerder stadium al kunststof kozijnen met een draaideel (= raam) waren aangebracht, is het kunststof raam gedemonteerd en afgevoerd om te recyclen.”

Kumij monteerde isolerende kunststof kozijnen met HR++ beglazing, raamventilatieroosters, kunststof sandwichpanelen en aluminium waterslagen. Ook verzorgde zij de beplating-/timmer- en isolatiewerkzaamheden tussen de kozijnen.

Omdat er asbest was aangetroffen in het kitwerk van de bestaande kozijnen, heeft Vlasman B.V. eerst een asbestsanering uitgevoerd en tijdelijke Lexan PC-platen geplaatst, vertelt Van der Vliet. Hierdoor kon Kumij haar werkzaamheden goed én veilig uitvoeren. “In totaal hebben wij 689 kozijnen geplaatst, in een tempo van 1,5 appartementen per dag. Gekozen is voor het verdiepte K-VISION Trend profiel, met een verbindingshoek van 45°. Alle kozijnen zijn rondom uitgevoerd in Crème (RAL 9001) met op de buitenzijde van de ramen een Agaatgrijze kleurfolie (RAL 7038). Ook de trappenhuiskozijnen hebben aan de buitenzijde een kleurfolie gekregen (zwartgrijs, RAL 7021). Alle nieuwe kozijnen zijn uitgevoerd met HR++ glas, met een Ug-waarde van 1,1. In de kleine appartementen tegenover het trappenhuis is zonwerend glas toegepast, met een ZTA-waarde van 34%.”

Om voldoende verse luchttoevoer via de droge ruimtes te borgen, zonder risico op geluidsoverlast, heeft Kumij in het gros van de ramen geluiddempende BUVA Acoustream susroosters geplaatst. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd vanaf een hefsteiger.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details