Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Met een goede voorbereiding kun je het proces trechteren’
De nieuwbouw van Lelieveld Transporten.

‘Met een goede voorbereiding kun je het proces trechteren’

Flexibele koel/vriesruimte

Vastgoedbeheerder Van Uden Logistics kocht enkele jaren geleden uit een faillissement een bestaand koelhuis met aangrenzend kantoor, inclusief een braakliggend terrein van 4.000 m2. Dat bestaande pand werd in 2018 verhuurd aan Lelieveld Transporten. Inmiddels is op het braakliggende perceel een koelhuis met flexibele koel/vriesruimte gerealiseerd.

Fase 2 wordt momenteel gebouwd.

Vastgoedbeheerder Van Uden Logistics kocht enkele jaren geleden uit een faillissement een bestaand koelhuis met aangrenzend kantoor, inclusief een braakliggend terrein van 4.000 m2. Dat bestaande pand werd in 2018 verhuurd aan Lelieveld Transporten. Inmiddels is op het braakliggende perceel een koelhuis met flexibele koel/vriesruimte gerealiseerd.

Richard Zevenhoven, manager projecten & asset management bij Van Uden Logistic Site Solutions: “Lelieveld maakte een behoorlijke groei door. Samen met deze transportonderneming besloten we naast het pand een koel/vrieshuis te bouwen. We bespraken de wensen en eisen en kwamen zo tot een projectomschrijving en specificatie. Het idee was om meer koel/vriesruimte te creëren, zodat klanten nog beter bediend kunnen worden.”

Het project verliep soepel.

Vincent Lelieveld, samen met broer Maurice eigenaar van Lelieveld Transporten: “In totaal kwam er 3.900 m2 bij. En het is een bijzonder koelhuis geworden: twee van de grote diepvriescellen kunnen ook worden ingezet als koelcel. Het pand is voorzien van verschillende compartimenten, die we op verschillende temperaturen kunnen instellen, van -20°C tot 14°C. We beschikken nu over vijf extra koelcellen, twee extra vriescellen en een deel van de ruimte is bedoeld voor laden en lossen.”

Bestemmingsplan

Omdat voor de bouw werd afgeweken van het bestemmingsplan, qua vorm van het gebouw, had het project een wat langere voorbereidingstijd. Zevenhoven: “Volgens het bestemmingsplan moest het dak een bepaalde vorm hebben en daar wilden wij van afwijken, omdat dat veel extra ruimte oplevert. Daarnaast was het gebouw zo couranter in geval van eventuele andere huurders. De gemeente was bezig het bestaande industrieterrein te revitaliseren en werkt mee aan dergelijke planafwijkingen, onder bepaalde voorbehouden. Uiteindelijk keurde de gemeente dit goed.”

Inmiddels is het pand opgeleverd. Het duurde wel even voor de vriesinstallatie was ingesteld. Lelieveld: “Je kunt niet in één keer de temperatuur naar -20°C brengen, want dan kan de betonnen vloer beschadigen door krimp. We konden de vriescellen maximaal met 2°C per dag omlaag brengen.” Hij is blij met het nieuwe pand en met de indeling ervan. “We hebben nu veel flexibiliteit in de kleinere cellen. In het bestaande pand was de koelruimte van 2.050 m2 eigenlijk een doos binnen het gebouw, met één vaste temperatuur. In het nieuw gebouwde stuk kunnen we het hele traject flexibel verzorgen voor onze klanten in de foodbranche.”

Nieuwste technieken

Voor de koelvriescellen werd een aparte installatie aangelegd die gebruik maakt van de nieuwste technieken. Zo wordt er met CO2 gekoeld voor de vriescellen en is de bestaande ammoniak-koelinstallatie uitgebreid. Lelieveld: “Omdat we hier iets geheel nieuws hebben neergezet, konden we keuzes maken voor de langere termijn. Daar hebben we dus heel goed over nagedacht. Je ziet toch dat veel bedrijven koel- en vriesspullen nog apart opslaan. Er zijn maar weinig bedrijven die dat op één locatie kunnen aanbieden. Dat scheelt ook weer in transportbewegingen. We kunnen hiermee het hele logistieke traject aanbieden en invullen. Er zijn minder schakels in de keten en dus minder kans op fouten.”

De oplevering van de bouw verliep soepel. Zevenhoven: “Met een goede voorbereiding kun je het hele proces trechteren. Immers: als je begint, zijn alle essentiële keuzes al gemaakt en loopt het over het algemeen soepel. Het enige minpuntje was dat materiaal dat voor de bouwvak geleverd zou worden, iets later kwam. Wat heel goed werkte, is dat we elke twee weken een bouwteamoverleg hielden met alle betrokken partijen. Zo konden we ook in de planning alle onderdelen goed op elkaar aansluiten.”

Bouwinfo

Opdrachtgever

Van Uden Logistics Site Investments

Huurder

Lelieveld Transporten

Adviseur klimaattechniek

RBK Group

Architect

Van Bronckhorst Architecten Nijkerk

Hoofdaannemer

De Vries en Verburg

E- en W-installateur

Jolectra Services BV

Klimaatinstallateur

Nijssen Koeltechniek

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details