Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Met deze maatregelen ontstaat een mooi, duurzaam pand’
Het hele pand wordt voorzien van duurzame installaties.

‘Met deze maatregelen ontstaat een mooi, duurzaam pand’

Een flinke taak bij de bouw van DC Distripark Maasvlakte is weggelegd voor Vink Installatie Groep. Zij legt de W- en E-installaties aan die in alle opzichten duurzaam zijn en voldoen aan de hoge standaard van BREEAM ‘Excellent’.

Vink Installatie Groep voorziet het hele distripark van vloerverwarming met een laagtemperatuur-buizensysteem. Dit systeem wordt verwarmd met een warmtepomp op het dak, waarvan de restwarmte wordt ingezet als bijverwarming aan de randen van het kantoor. “Hier komt immers de meeste kou naar binnen”, licht Remco Domburg, chef Montage van Vink Installatie Groep, toe. Voor de regelmatige spreiding van warmte en koude installeert Vink het Variable Refrigerant Flow-systeem, beter bekend als ‘VRF’. “Als de zon aan een zijde zorgt voor overtollige warmte, dan wordt deze automatisch naar de andere zijde van het pand getransporteerd.”

Het watersysteem wordt uitgerust met magneetkleppen. Zodra ergens een kraan te lang blijft lopen, ontvangt de beheerder hiervan een bericht. Met de inzet van bewegingssensoren blijft ook de verlichting alleen branden als ruimtes worden gebruikt. “Met dit totaal aan maatregelen ontstaat een mooi, duurzaam pand”, vertelt Domburg. “Een extra uitdaging is nog de tweedeling van het pand. We voorzien beide helften van de basisinstallaties. Als een huurder zich meldt, breiden we deze uit met klantspecifieke installaties.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details