Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Meet- en regeltechniek bibliotheek UVA is in goede handen

Meet- en regeltechniek bibliotheek UVA is in goede handen

Het verlengstuk van de installateur

De meet- en regeltechnische bekabeling voor de nieuwe bibliotheek van de UVA wordt verzorgd door Climate Control Systems (CCS). Al vanaf de start van dit uitdagende project is één van de eigenaren van CCS betrokken als projectleider meet- en regeltechniek. In deze hoedanigheid zijn er voor BINX Smartility al meerdere projecten op het gebied van meet- en regeltechniek gerealiseerd. CCS is op deze manier het verlengstuk van de installateur en onderdeel van het bouwteam.

Sinds 2021 is projectmanager Martin Koldenhof al actief bezig met de voorbereidingen van de meet- en regeltechnische installaties. Binnen het bouwteam is de engineering van de volledige installatie (E+W) gerealiseerd. De omvang en scope van de werkzaamheden zijn in kaart gebracht en besproken. Samen met de werktuigbouwkundige engineers van opdrachtgever BINX werd het project vormgegeven en verwerkt tot een definitief ontwerp. 

Vanuit de adviserende rol die CCS ook in andere projecten op zich neemt, wordt advies gegeven over de te nemen keuzes betreffende techniek en technische oplossingen. Gezamenlijk met het projectteam wordt naar een optimalisatie van de processen gezocht.

Bekabeling

De meet- en regeltechnische bekabeling van het project wordt gerealiseerd onder leiding van Stef Asbai. De scope van het werk bestaat uit het bekabelen van een vijftal regelkasten en 138 ruimteregelingen. Een ploeg van ervaren monteurs voert deze werkzaamheden uit. De ruimteregelingen bestaan uit een mix van lokale regelingen in combinatie met diverse KNX-componenten. In totaal gaat het om zo’n 23.000 meter aan stuurstroom- en voedingsbekabeling, 150 meter kabelgoot en 1.000 meter buis. “We verwachten in het vierde kwartaal van dit jaar aan de slag te gaan. Daarvoor zijn we al bezig met de engineering en werkvoorbereiding. Onze projectmanagers weten precies hoe het project zich ontwikkelt en adviseren het bouwteam. Bij elk project kunnen we de aanwezige expertises binnen CCS gezamenlijk inzetten”, zegt sales manager Jan Korbijn.

Over Climate Control Systems

Door een sterke groei van vier gerenommeerder bedrijven uit de meet- en regeltechniek in de regio Amsterdam is Climate Control Systems BV ontstaan. Het gaat hierbij om ABS Klimaattechniek (Stef Asbai), M. Koldenhof advies & consultancy (Martin Koldenhof), Van der Vliet meet- en regeltechniek (Raymond van der Vliet) en MenRtech (Jan Korbijn). Korbijn: “In januari 2022 is de eerste vestiging van CCS gestart. Vanuit deze vestiging realiseren we meet- en regeltechnische projecten in de regio. We geven technisch advies en doen de inkoopbegeleiding, projectengineering, projectmanagement, ingebruikname, bekabeling en service en onderhoud. Binnen CCS is de kennis aanwezig over de werktuigbouwkundige HVAC-installaties, om de klant in iedere situatie te kunnen ondersteunen en adviseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details