Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Meest optimale vloerontwerp op basis van palenplan

In totaal heeft Van Berlo de vloeren in achttien stortfases geproduceerd, is er 524.336 kilogram aan wapening verwerkt en 6.592 m3 beton.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Van Berlo

30 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In opdracht van Aan de Stegge Twello heeft de engineeringsafdeling van Van Berlo een optimale balans gevonden tussen het vloerontwerp en het raster van het onderliggende palenplan.

Het nieuwe bedrijfscomplex van Flamco heeft een oppervlakte van bijna 35.000 m2 en omvat een productieruimte, een kantoor over twee lagen en een grote logistieke hal met een laad- en loskuil. “Wij hebben het werk in concurrentie mogen aannemen van Aan de Stegge Twello, die veel waarde hecht aan betrouwbare onderaannemers”, zegt Frank Louwers, technisch commercieel adviseur bij Van Berlo. “We hebben vervolgens advies gegeven over zaken die mogelijk geoptimaliseerd zouden kunnen worden op basis van het onderliggende palenplan. Onze constructeurs hebben gerekend aan het meest gunstige vloerontwerp, wat resulteert in een optimale balans tussen de rastermaat van de palen en de dikte van de vloer.”

Van Berlo heeft ook de buitenvloeren gerealiseerd.

Supervlak

Van Berlo is verantwoordelijk voor het realiseren van ruim 34.378 m2 aan vloeren. “Een mooi en groot werk voor ons”, zegt Louwers. “De vloeren zijn voornamelijk gerealiseerd in een vlakheidsklasse 4 en een deel is supervlak uitgevoerd. Het gaat dan om het smallegangenmagazijn. De supervlakke vloer is dan nodig om de trucks ook op hoogte goed te laten functioneren. In totaal hebben we de vloeren in achttien stortfases geproduceerd, is er 524.336 kilogram aan wapening verwerkt en 6.592 m3 beton. Daarnaast hebben we ook de buitenvloeren gerealiseerd. We hebben bewust gekozen voor een lagere watercementfactor, om daarmee de krimpscheuren tot een minimum te beperken.”

Als expert in funderingen en bedrijfsvloeren besteedt Van Berlo veel aandacht aan productontwikkeling. “Zo zijn we al enige tijd bezig met de ontwikkeling van krimparm beton. Intussen hebben we al diverse proefprojecten gestort. De eerste resultaten zijn veelbelovend.” Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details