Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Meer steiger met minder onderdelen
Een groot voordeel is dat de stalen roostervloeren compleet dicht zijn en volledig vlak in de steiger liggen.

Meer steiger met minder onderdelen

De producten en systemen van PERI zijn goed doordacht, efficiënt in gebruik en bieden een bewezen (Duitse) kwaliteit. Dat geldt uiteraard ook voor de PERI UP steigersystemen. Rob Huijsmans van PERI Nederland geeft alle ins en outs van het flexibele en modulaire steigersysteem dat zich onderscheidt met een aantal unieke kenmerken.

Tekst | Roel van Gils    Beeld | PERI

PERI UP Easy met trappentoren.

Het Duitse familiebedrijf PERI is bekend van zijn bekistingssystemen, ondersteuningen en steigers en wereldwijd actief met ruim 9.500 medewerkers. Vanuit het kantoor in Schijndel wordt de Nederlandse markt bediend. “We bieden onze klanten een volledige ondersteuning, van ontwerp en engineering tot zelfs instructies op de bouwplaats”, zegt Huijsmans. “Binnen ons programma steigersystemen onderscheiden we twee types, de PERI UP Easy en de PERI UP Flex. Het eerste is een snelbouwsysteem dat uitermate geschikt is voor schilder- en renovatiewerkzaamheden aan de gevel, terwijl de Flex zich meer toespitst op de industrie en bouw.”

Het zogenaamde ‘gravity lock’ zorgt ervoor dat wanneer de kop van de spie in het rozet wordt geschoven, de zwaartekracht zijn werk doet om de verbinding te vergrendelen.

Modulair snelbouwconcept

Groot voordeel van de PERI steigers is volgens Huijsmans dat er niet of nauwelijks een hamer nodig is om de steigers te monteren. “Het zogenaamde ‘gravity lock’ zorgt ervoor dat wanneer de kop van de spie in het rozet wordt geschoven, de zwaartekracht zijn werk doet om de verbinding te vergrendelen. Een wezenlijk voordeel ten opzichte van andere systemen. De vorm en opbouw van de rozet maken het bovendien mogelijk om de steiger in maar liefst 12(!) richtingen uit te bouwen zonder extra staanders/componenten te hoeven inzetten. Het doet recht aan de slogan ‘meer steiger met minder onderdelen’. Ook is het mogelijk om diverse uitbouwconsoles aan de steiger te bevestigen.” Een ander groot voordeel is volgens Huijsmans dat de stalen roostervloeren compleet dicht zijn en volledig vlak in de steiger liggen. “Er zijn geen gaten, kieren of andere obstakels. De stalen roostervoeren hebben tevens een geïntegreerde opwaaibeveiliging, zonder additionele handeling te moeten uitvoeren. De modulaire trappentoren maakt het plaatje compleet.”

De modulaire PERI steigers worden geproduceerd, gecontroleerd en gewaarborgd in de fabriek in Duitsland. “We hebben het totale proces van A tot Z onder controle met componenten van uitsluitend Duitse makelij en een eigen verzinkerij. Het is bovendien het snelste en lichtste steigersysteem dat op de markt verkrijgbaar is. De steigersystemen zijn zowel te koop als te huur via ons kantoor in Schijndel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details