Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Meer rendement dankzij hoogwaardige isolatie

Meer rendement dankzij hoogwaardige isolatie

Het gebruik van hoogwaardige isolatie kan een behoorlijke Return-On-Investment (ROI) hebben. Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat voor een appartementencomplex met 5 woonlagen en 30 koopappartementen de ROI in sommige regio’s kan oplopen tot ruim € 94.000,- meer opbrengst.

Slankere constructies zorgen voor meer binnenruimte en deze binnenruimte vertegenwoordigt een commerciële waarde. Bruikbare ruimte in een gebouw is daarom een fundamentele basis voor de waardering van het investeringspotentieel van onroerend goed. Naast dat de waarde van een gebouw hoger wordt, zorgt meer gebruikersoppervlak ook voor meer huur- en verkoopopbrengst. Isolatie speelt hierin een belangrijke rol. Met hoogwaardige isolatie kan namelijk meer binnenruimte gecreëerd worden.

Altijd een positieve ROI

Kingspan Insulation liet een onafhankelijk onderzoeksbureau uitzoeken wat de financiële voordelen zijn van het gebruik van Kooltherm isolatie versus een minerale wol. Dit keer is gekeken naar de opbrengst in appartementencomplexen. In dit onderzoek is uitgegaan van een appartementencomplex met 5 woonlagen en 30 koopappartementen en wat blijkt… de Return-On-Investment is in alle bekeken regio’s positief en kan zelfs oplopen tot ruim € 94.000,- meer opbrengst.

De allerbeste isolatieprestaties

Dit onderzoek is gebaseerd op de Kooltherm K108 Spouwplaat. Deze unieke hoogwaardige hardschuim isolatieplaat voor spouwmuurconstructies levert, dankzij de lage lambda-waarde van 0,018 W/m·K, de beste isolatieprestatie onder de hardschuimisolatie.

U haalt met een dikte van slechts 144 mm al een RC-waarde van ruim 4,5 W/m·K. Dit is niet alleen goed voor uw investering, maar ook voor de gebruiker. Slankere constructies zorgen ook voor meer daglicht en dit heeft impact op het gevoel van welzijn en comfort.

Rendabel, gezond én duurzaam

Kooltherm isolatie, waaronder de Kooltherm K108 Spouwplaat, is een rendabele keus die ook nog eens zorgt voor meer welzijn en comfort. Door het lichte gewicht en de vezelvrije kern is deze plaat ook eenvoudig en veilig te verwerken. De spouwplaten worden hier in Nederland geproduceerd, onder de hoogst mogelijke kwaliteitseisen verwijderd en beschikken over een ISSO/BCRG gecontroleerde kwaliteitsverklaring en CE-markering. Bovendien heeft het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) uitgebreid onderzoek gedaan naar de levenscyclus van onder andere de Kooltherm K108 Spouwplaat. Uit de toetsing op basis van een levenscyclusanalyse (LCA) blijkt dat zowel de grondstoffen als het productieproces heel milieuvriendelijk zijn. Daarom beschikken diverse Kooltherm producten, inclusief de Kooltherm K108 Spouwplaat, over een DUBOkeur, waarmee ze aantoonbaar horen tot de meest milieuvriendelijke keuze binnen hun applicatie.  


Postbus 6175

4000 HD Tiel

T 0800 546 47 77

E info@kingspaninsulation.nl

W www.kingspaninsulation.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details