Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Meer opslagcapaciteit met hetzelfde aantal vierkante meters
Wanneer er verrijdbare stellingen gebruikt worden, zijn er minder gangpaden nodig.

Meer opslagcapaciteit met hetzelfde aantal vierkante meters

MEGA Magazijninrichting produceert en levert slimme opslagsystemen voor een grote diversiteit aan projecten. Vaste en verrijdbare stellingen, verdiepingsvloeren en aanrijdbeveiliging: alles om het oppervlak zo goed mogelijk en veilig te gebruiken. Bij Vishandel Schot in Tholen zorgde MEGA Magazijninrichting ervoor dat de ruimte in de diepvries optimaal is benut, dankzij verrijdbare stellingen en doorrolramen voor doospicking.

Kleinere voorraden worden opgeslagen in doorrolramen.

“In eerste instantie vroeg de vishandel om een statische opslag, waarbij je vaste rijen stellingen hebt met meerdere gangpaden. Ik wees erop dat 50% van de vriesruimte op dat moment niet gebruikt wordt. Je hebt veel gangpaden, waardoor je relatief veel energie in de vriezer moet stoppen die niet efficiënt wordt benut. Door dit feit werd uiteindelijk voor een verrijdbaar opslagsysteem gekozen”, vertelt Jan Nieuwenhuis, senior salesmanager bij MEGA Magazijninrichting.

Met een druk op de knop kunnen de stellingen verplaatst worden.

Nu is er nog maar één gangpad nodig. Bij Vishandel Schot werd daarom gekozen voor drie wagens die de stellingen verplaatsen door een druk op de knop. Elke pallet is nu direct bereikbaar. “Voor kleine voorraden met een relatief lage omloopsnelheid hebben we doorrolramen gemaakt aan beide zijden van een gangpad. Het resultaat zijn circa tweehonderd meer picklocaties op hetzelfde aantal vierkante meters”, aldus Nieuwenhuis.

Ook voor bestaande magazijnen

In de toekomst wil de vishandel de opslagcapaciteit waarschijnlijk verder uitbreiden. Dat is heel goed mogelijk met het gekozen systeem. Ook bestaande magazijnen kunnen vrij gemakkelijk voorzien worden van verrijdbare stellingen, waardoor de opslagcapaciteit enorm toeneemt. Nieuwenhuis: “Veel mensen denken dat het alleen iets is voor vrieshuizen, maar we zien het steeds meer terug in normale temperatuuromgevingen. Het is de enige oplossing waarbij alle pallets direct benaderbaar zijn. Vaak wordt gedacht dat het een dure oplossing is, maar als je het doorrekent naar prijs per m2 dan is dit juist de goedkoopste oplossing. We zien soms dat bedrijven verhuisplannen hebben, maar door de opslagcapaciteit te verdubbelen is dat vaak niet meer nodig. Ook voor gebruikte stellingen kunnen bedrijven bij ons aankloppen. We zijn niet fabrikantgebonden en zoeken naar de beste en meest praktische oplossing die haalbaar is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details