Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Meer dan een ecologisch verantwoorde vloer
Twintec Plus is een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke en stofbindende vloeistof die diep doordringt tot in de betonvloer.

Meer dan een ecologisch verantwoorde vloer

Als onderdeel van de Twintec Group is Twintec Nederland gespecialiseerd in het aanbrengen van staalvezel gewapende industrievloeren. Het wereldwijd opererend bedrijf werkt altijd naar de lokale normen van de landen waarin ze actief is. “Met onze eigen vakmensen, machines, research- en engineeringsafdeling blijven we voortdurend innoveren, zowel op het gebied van het milieu, ons machinepark als in het optimaliseren van de ontwerpen van onze eigen engineers”, zegt Marieke Pitlo van Twintec Nederland trots. “Het doel: op maat gemaakte, ecologisch verantwoorde en duurzame vloeren produceren over de hele wereld. Dit doen wij volgens het Design – Build – Guarantee principe.”

Design: Twintec beschikt over een eigen Research & Engineering afdeling, waar de vloeren naar de wensen van de klant ontworpen worden. Deze ontwerpen zijn zowel technisch als praktisch afgestemd op de operationele wensen van de klant en conform de lokale eisen en normen. Ook worden hier vernieuwende technieken en toepassingen uitgewerkt. 

Build: met goed opgeleide medewerkers, de nieuwste machinetechnologie, speciaal ontworpen materieel, ervaren project-bouwmanagement en logistieke vaardigheden worden de ontwerpen uitgevoerd. 

Guarantee: met Twintec is men verzekerd van zowel goede interne procedures en kwaliteitscontroles ter plaatse als een sluitende documentatie. “We bieden een hoog servicelevel, ook na het opleveren van de vloeren. En uiteraard een tienjarige garantie op de vloer”, zegt Pitlo. 

Gerecyclede vezel

Twintec blijft werken aan oplossingen die het milieu ten goede komen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Twincon vezel, in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. “Het is een gerecyclede vezel die gebruikt kan worden in plaats van en in combinatie met de ‘traditionele’ staalvezel”, legt Pitlo uit. “Door deze vezel toe te passen in bijvoorbeeld de Twintec Ultimate (de hybride vloer) wordt er een serieuze reductie in CO2-uitstoot gerealiseerd.”

Daarnaast test Twintec met zogenaamde Bio Curings (biologische verhardingsmaterialen) om hierin zowel het milieu als de medewerkers te beschermen. “Deze toepassing is eveneens van positieve invloed op de CO2-uitstoot”, zegt Pitlo en vervolgt: “Het machinepark is inmiddels uitgebreid met de TS6100 e, onze elektrische mini laserscreed met 0% uitstoot. Zowel voor de medewerkers als voor het milieu een enorme sprong vooruit. Iets kleiner dan zijn grote broer, maar zeker zo efficiënt. De TS6100 e kan zelfs voorzien worden van elektrische polijstmachines waarmee recent ook gewerkt is. Ook deze zijn niet alleen beter voor de medewerker, maar ook voor het milieu.”

“Om de duurzaamheid van de vloer te blijven garanderen, kunnen we onze industrievloeren voorzien van de Twintec Plus”, zegt Pitlo. “Hetzij om een oude industrievloer weer nieuw leven te geven, hetzij om de vloer klaar te maken voor de toekomst. Onderhoud en schoonmaken kan eenvoudiger. Twintec Plus is een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke en stofbindende vloeistof die diep doordringt tot in de betonvloer. Het gaat een actieve binding aan met de vrije kalkdeeltjes in de vloer. Dit zorgt ook voor een betere verdichting van de vloer en een betere hardheid. Het is al met al een duurzame en ecologische oplossing omdat het gebruikmaakt van de reeds aanwezige componenten in de betonvloer. De vloer wordt door dit proces helemaal stofvrij en door de hoge lichtreflectiewaarden neemt het energieverbruik af. Ook deze toepassing heeft weer een positief effect op de CO2-uitstoot. Kortom, Twintec timmert niet alleen aan de weg (vloer), maar zeker ook aan de toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details