Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Meedraaien en afstemmen als co-maker’

‘Meedraaien en afstemmen als co-maker’

De getrapte binnenzijde van het multifunctionele complex, ook wel ‘vallei’ genoemd, wordt uitgevoerd met schuifpuien en kozijnen in verschillende uitvoeringen. “Logistiek en technisch een erg uitdagend werk, dat vanaf de voorbereiding met co-makers is opgepakt”, zegt Tonny Cuppen van Blitta.

Cuppen is als hoofd projectmanagement verantwoordelijk voor alle technische aspecten van het werk; Valley is een meerjarenklus voor Blitta. “Dat is vaak zo met architectonische hoogbouw. Eigenlijk doen we niet anders meer dan vanaf het ontwerp af aanschuiven bij de architect, en met bouwteampartners en co-makers doorontwikkelen.” Daarbij zijn de eisen en aansprakelijkheden in de utiliteitsbouw zodanig verscherpt dat kwaliteitsontwikkeling steeds meer naar prefab verschuift. “Ook logistiek is dat noodzakelijk, met in dit geval glaselementen tot 7 meter in het geval van de skybar; het maximum dat op vrachtwagentransport mee kan.”

De elementen aan de straatzijde vormen een doorlopende wand van tripleglas. (Beeld: Infra Communicatie)

Doorlopende wand

Het grootste deel van de buitengevels van Valley (11.000 m²) bestaat straks uit geprefabriceerde glas-/aluminiumpanelen (3,60 x 3,60 m), die na de kraangebonden montage één geheel vormen – een doorlopende wand van tripleglas. De twee verdiepingen tellende plint wordt opgebouwd met traditionele vliesgevels. Voor de skybar construeert Blitta een maatwerk-elementgevel. De binnenzijden van het complex, de ‘uitgekapte’ terrasgevels, worden uitgevoerd met een ter plaatse geassembleerde eindafwerking. “Eerst wordt een metalen frame gemonteerd, waarin de schuifpuien en kozijnen worden bevestigd. Deze gevelconstructie wordt uiteindelijk afgewerkt met een natuurstenen omkadering.”

‘De prestatie-eisen van de elementgevels vallen onder onze verantwoordelijkheid’

Logistiek

Qua logistieke bereikbaarheid is Valley een uitdagend project en de eisen zijn hoog, vervolgt Cuppen. “Bijvoorbeeld met betrekking tot geluidwering aan de binnengevels. Het mooie is, dat je met de architect aan tafel zit als co-maker. Daar ontkomen wij niet aan in de gevelbouw; het is ook in het kader van garanties noodzakelijk geworden. De prestatie-eisen van de elementgevels vallen onder onze verantwoordelijkheid.” Logisch dus, dat deze elementen onder geconditioneerde omstandigheden worden geproduceerd en uitvoerig getest. “Dat is al jaren realiteit bij Blitta.” Dit voorjaar hoopt de gevelbouwer uit Venray de montagewerkzaamheden in Amsterdam af te ronden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details