Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Renovatie

Mede dankzij kozijnen en vliesgevels op maat krijgt monumentaal pand zijn oude grandeur terug

VD1_ kopiëren
De stalen puien en vliesgevels met ruitjes worden opgebouwd uit slanke stalen profielen.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | JM van Delft & zn

19 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vandaag zijn er een winkel van Albert Heijn en de openbare parkeergarage ‘Parking Scheldeplein’ gevestigd, maar ook het bekende Bowlingcentrum Knijn. Het gebouw met de opvallende klokkentoren ondergaat een grondige make-over, waarbij ook de gevel in zijn oude grandeur wordt hersteld en een nieuwe dakopbouw wordt toegevoegd. In opdracht van de Caransa Groep levert en monteert gevelbouwer JM van Delft & zn alle stalen puien en vliesgevels voor de renovatie van de gevel en de aluminium puien voor de dakopbouw.

“Het originele gevelbeeld van de beginjaren was gekenmerkt door de grote glaspartijen, die verdeeld waren in kleine ruitjes. Door de jaren heen werden deze echter vervangen door nieuwe puien zonder onderbrekingen”, vertelt Danny van Spaandonk, projectleider bij gevelbouwer JM van Delft & zn. “Nu wordt het originele uitzicht in ere hersteld en monteren we stalen puien en vliesgevels met ruitjes, opgebouwd uit slanke stalen profielen. De gevel in de Geulstraat wijkt af van de andere gevels en zal nu ook opener zijn met beglazing over de totale breedte. Deze opdracht omvat ook standaard brandwerende binnenkozijnen en de aluminium vliesgevels voor de nieuwe dakopbouw.”

De grote glaspartijen worden in hun originele grandeur hersteld en zijn opnieuw verdeeld in kleine ruitjes.

Familiebedrijf JM van Delft & zn is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, levering en montage van aluminium en stalen kozijnen. De firma voert dus alles in eigen beheer uit, ook voor dit project. “Aangezien het hier om een heel oud gebouw gaat, was er niets standaard en ook niets identiek. Alles is maatwerk. We hebben eerst alles ingemeten en de nodige berekeningen en tekeningen gemaakt. Daarna zijn we gestart met de handmatige productie van alle elementen”, aldus de projectleider. “Ook de montage op de bouwplaats wordt door eigen medewerkers uitgevoerd. Aangezien dit gebouw op een zeer drukke locatie bij de Amsterdam RAI gelegen is én de Albert Heijn ook tijdens de werkzaamheden open blijft, moeten ook op het vlak van logistiek de nodige afspraken gemaakt worden. We hebben intussen al meer dan de helft van de gevelelementen geleverd. Dit project verloopt immers in verschillende fasen. Het einde is gepland voor eind volgend jaar.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details