Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Mechanische ventilatietechniek voor appartementen Prins Hendrikgebouw
‘Goede ventilatie is hier belangrijk’.

Mechanische ventilatietechniek voor appartementen Prins Hendrikgebouw

Bij elke transformatie hoort goede ventilatie. Voor het Prins Hendrikgebouw aan de Zoutmanstraat heeft FRC ventilatie techniek bv deze uitdaging met beide handen aangepakt. Pascal Funke, mede-eigenaar van het bedrijf, vertelt ons alles over de rol van FRC ventilatie techniek bv in dit project en hoe ze het proces vlekkeloos laat verlopen.

Sinds 2019 houden Funke en zijn collega’s zich bezig met ventilatietechniek voor renovatie- en transformatieprojecten. Het gaat dan vaak om woningen en kleinere bedrijfspanden. De transformatie van het Prins Hendrikgebouw past perfect in hun straatje. “We zijn dol op ons vak. We werken onder het motto: ‘voor ieder probleem is een oplossing.’ Daarom denken we mee en staan we altijd klaar voor de opdrachtgever.”

Mechanische ventilatie

Voor de nieuwe appartementen in het Prins Hendrikgebouw verzorgt FRC ventilatie techniek bv de mechanische ventilatie. Hoe dat werkt? “Warmtepomptoestellen verwarmen de appartementen. Deze sluiten we luchtzijdig aan. Ook monteren we een luchtkanalenstelsel in het plafond van de woningen. Deze buizen gaan bijvoorbeeld naar de keuken, de badkamer, het toilet en de berging.”

“Dit zijn allemaal ruimtes waar warmte zit, dus goede ventilatie is hier belangrijk”, vervolgt Funke. “Via een mechanische ventilatie-unit wordt de warme lucht afgezogen. Normaal wordt deze lucht naar buiten geblazen, maar wij pakken het anders aan. Wij zorgen ervoor dat de warme lucht in de warmtepomp wordt geblazen. Zo zorg je zonder moeite voor extra warmte in de warmtepomp en heb je een beter rendement. Het is een veilige oplossing en ook nog eens energiezuiniger!”

Communicatie en samenwerking

Funke en zijn collega’s vinden het belangrijk om ieder project vlekkeloos te laten verlopen. Daarom proberen ze uitdagingen meteen te lijf te gaan. “We zorgen altijd voor een goede communicatie en samenwerking met de installateur van het loodgieterswerk, in dit geval SPIE Building Solutions. We werken namelijk allebei aan de installatie in de plafonds en dan is het natuurlijk handig als we elkaar niet tegenkomen. Samen staan we sterk: met goede communicatie brengen we ieder project tot een goed einde!”  

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details