Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maximale buitenruimte, minimaal gewicht
De balkonelementen voor The Mayor zijn tot 7 meter breed en 2 meter diep en beschikken over alle noodzakelijke voorzieningen zoals een antislip vloer, voldoende afschot en een afwateringsgoot.

Maximale buitenruimte, minimaal gewicht

Het voormalige KPMG-gebouw in Amstelveen wordt getransformeerd van een massieve kantoorkolos naar een licht en luxe woongebouw met 315 koop- en huurappartementen. Tijdens de transformatie worden de voormalige gebouwdelen ontkoppeld en opnieuw verbonden middels loopbruggen en extra liften. Bovendien wordt waardevolle buitenruimte toegevoegd. Omdat de bestaande fundering weinig constructieve belasting toelaat, worden lichtgewicht balkons geplaatst. In opdracht van bouwcombinatie UBA – de Nijs Amstelveen v.o.f. verzorgt Microbeton de engineering, productie en levering van de balkons, luifels, loopbruggen, trappen en bordessen. Kortom: van alle nieuwe betononderdelen in, aan en op het gebouw.

Microbeton maakt net als Waco en mbX onderdeel uit van Concrete Valley en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van lichtgewicht betonelementen zoals balkons. “De unieke elementen worden vervaardigd uit een hoogwaardig ferrocement, dat wordt samengesteld uit een cementgebonden mortel en één of meerdere lagen fijnmazige wapening”, vertelt Leon Kolster, directeur van Microbeton. “Om deze reden wordt de balkonproductie voortaan geoptimaliseerd onder de naam Ferrocem, dat een directe verwijzing naar het basismateriaal is. Ook Microbeton zal blijven bestaan en zich nog meer dan voorheen richten op elementen als trappen en galerijen.”

Kenmerkend voor de dunschalige elementen van Microbeton en Ferrocem is de slanke en lichte constructie. “In vergelijking met traditioneel beton zijn onze elementen tot wel 70 procent lichter, waardoor nauwelijks aanpassingen aan de bestaande gebouwconstructie nodig zijn. Dit maakt ons product bij uitstek geschikt voor renovatie- en transformatieprojecten zoals The Mayor”, aldus Kolster. “Bij de productie is tot 65% minder beton nodig, waardoor onze CO2-uitstoot uiterst laag is. Bovendien gaan we slim om met grondstoffen, energie en water.”

De balkonelementen voor The Mayor zijn tot 7 meter breed en 2 meter diep en beschikken over alle noodzakelijke voorzieningen zoals een antislip vloer, voldoende afschot en een afwateringsgoot. “Voor de montage worden bij elke geveluitsparing twee uithouders aan de stalen vloerconstructie bevestigd. Tijdens het prefab productieproces brengen wij bovendien een sparing (koker) in de balkonelementen aan. En ook de balkonhekken worden al van tevoren bevestigd, waarna de complete elementen eenvoudig, snel en volledig losmaakbaar aan het gebouw worden verankerd. Net voor de bouwvak worden de laatste elementen van The Mayor uitgeleverd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details