Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Mauritiaans verfsysteem creëert gewenste betonlook
Detail van de verdieping.

Mauritiaans verfsysteem creëert gewenste betonlook

Bij de transformatie van het Stationspostgebouw in Den Haag is zo’n 24.000 vierkante meter aan wanden gesausd. Nog eens 7.500 vierkante meter aan balken en kolommen is geschilderd in betonlook. Schildersbedrijf Groenenboom bracht het schilderwerk aan en was al in een vroeg stadium van het project betrokken bij de keuze van de verfsystemen.

“Zo’n 2,5 jaar geleden nodigde KCAP Architects ons uit in het toen nog leegstaande Stationspostgebouw”, vertelt projectleider Sebastian Dresen van Groenenboom. “De architect wilde de bestaande betonconstructie zo veel mogelijk in het zicht houden. Het beton moest wel geconserveerd worden. Hij zocht daarvoor een passend verfsysteem. Een product dat sterk en duurzaam is en tegelijkertijd voor de gewenste betonlook zorgt. Wij zetten een aantal proeven op en kwamen uiteindelijk tot het product Rodrigues, een hoogwaardig verfsysteem uit Mauritius.” Voor de wanden in het kantoorgedeelte paste Groenenboom het verfsysteem ‘Kalahari’ toe. Hiermee is een leemstuc uitstraling gecreëerd. De wanden aan de gevelzijde, de toiletgroepen en de algemene ruimten zijn voorzien van wit sauswerk.

Overzicht van de verdiepingen.

Kriskras door het gebouw

Groenenboom voerde het schilderwerk uit in opdracht van aannemerscombinatie JP van Eesteren-BESIX. “We startten in september 2020”, zegt Dresen. “De werkzaamheden waren toen in volle gang. Terwijl op de ene verdieping gesloopt en gehakt werd, werd op de andere verdieping al afgebouwd. Onze schilders werkten kriskras door het gebouw. Soms moesten we ineens opschalen, omdat er op korte termijn iets af moest. Juist daar zit onze kracht. Wij kunnen snel en flexibel schakelen in omvangrijke projecten. Daarvoor hebben wij de capaciteit. Niet alleen qua aantal mensen, maar juist ook qua vakkundigheid. Ons personeel is goed opgeleid en kan snel aan de slag na een korte uitleg. Op een project als dit maak je daarmee het verschil.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details