01:39
10-07-2018

Marktleider in hardschuimisolatie met een lambda-waarde van 0,018

De prestatie-eisen in de bouw groeien met de dag, zeker als het gaat om de thermische optimalisatie van de gebouwschil. Met gevel- en dakisolatie zijn immers forse sprongen te maken in energiereductie. “Kooltherm van Kingspan Insulation is een meervoudig te gebruiken hardschuimisolatieplaat voor spouwen, gevels, vloeren en schuine daken”, zegt Business Development Director Arjan van Gils. “Wij werken continu aan de doorontwikkeling met ultra-lage lambda-waardes als resultaat. Wij bewijzen dat slank isoleren loont.”

Kooltherm – dun hardschuim gebaseerd op hars met een gesloten cellenstructuur – wordt nu al veel gebruikt in de woningbouwprojecten van BAM en Nijhuis. “Vooruitstrevende bedrijven die bewuste keuzes maken en sturen op inhoud. Dan kies je voor producten die op basis van een sterke R&D continu worden doorontwikkeld”, zegt Van Gils. “En dat is meer dan gewenst, want behalve thermische optimalisatie van de gebouwschil zijn ook de constructieve en esthetische eigenschappen van belang. Dunner isolatiemateriaal is immers beter in te passen in het ontwerp en levert meer bruikbare vierkante meters op. Als gebouw­eigenaar of beheerder wil je zekerheid als je investeert in de gebouwschil. De eisen verscherpen met de dag. Dan kun je beter vooruitlopen op de ontwikkelingen, met hoogwaardige bouwcomponenten. Goede opdrachtgevers houden daar rekening mee.”


Arjan van Gils. (Beeld: Keesnan Dogger fotografie)

‘Presteren in een prijs-efficiënte markt’
Marktleider Kingspan Insulation heeft voor zeer beperkte isolatieruimten de Kingspan OPTIM-R Vacuümisolatieplaat ontwikkeld. “OPTIM-R haalt buitengewoon hoge isolatiewaardes, tot vijf keer beter dan andere traditionele isolatiematerialen en met extreem dunne diktes. Het is daarmee de ideale oplossing als er weinig ruimte is en toch een hoge isolatiewaarde gehaald moet worden. Kooltherm is met zijn veelzijdigheid het werk- en renpaard onder de hardschuimisolatieplaten van Kingspan Insulation”, zegt Van Gils. “Kooltherm wordt voor heel continentaal Europa geproduceerd in Tiel en is een beproefd product. De kwaliteiten moeten wel continu worden bewezen in de huidige markt. Aan een enkel unique selling point heb je niet meer genoeg; het product moet over de gehele lijn beter presteren in een prijsefficiënte markt en daartoe continu worden doorontwikkeld. Recentelijk is de lambdawaarde – de warmtegeleidingscoëfficient – van Kooltherm nog teruggebracht van 0,020 naar 0,018 W/m²K. Iedereen in ons branchesegment weet wat een dergelijke kwaliteitssprong inhoudt.”

Ontwerpservice in BIM
Er zijn naast de genoemde thermische eigenschappen ook andere voordelen van Kooltherm, zegt Van Gils. “Kooltherm is een zeer dunne hardschuimoplossing voor slanke constructies. Het is bovendien een Cfk-vrij product met een vezelvrije kern, voor een snelle en vooral gezonde en schone montageverwerking. Door het lichte gewicht zijn er bovendien lage transportlasten.” Als service biedt Kingspan Insulation onder meer ondersteuning in 3D BIM tijdens de projectvoorbereiding, een online tool voor de berekening van RC-waardes en trainingen voor verwerkers. “Het is eenvoudig: wij presteren beter op basis van minder materiaal – vanaf 2020 met een volledig CO2-neutrale productie. De grote winst van Kooltherm is dat je gebouwschil een langere levensduur heeft, omdat die langer op het gewenste niveau presteert. Overall kan worden gezegd dat Kooltherm garant staat voor een toekomstbestendige gebouwschil.”

Tekst: Jan-Kees Verschuure
Beeld: Kingspan Insulation

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Bouwinfo

KINGSPAN INSULATION
Postbus 6175
4000 HD  Tiel

T  0800 546 47 77
info@kingspaninsulation.nl
www.kingspaninsulation.nl