Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Markt van Matena | Bijzonder parkeerdak voor Markt van Matena

Markt van Matena | Bijzonder parkeerdak voor Markt van Matena

De Markt van Matena krijgt een OP-deck® parkeerdak. Een bijzonder vloersysteem dat volledig op het project is afgestemd en nog vele andere voordelen kent.

Tussen de woontorens in komt, bovenop het winkelcentrum, een dak van 2.500 m² voorzien van een parkeerdak en tuindaken. Deze sluiten aan op de aanliggende appartementsgebouwen. “Dankzij de vele voordelen is door onze opdrachtgever Batenburg Bouw & Ontwikkeling gekozen voor het OP-deck® systeem”, vertelt Charles van Oldenbarneveld van Tullingh & Partners uit Ede. Deze firma houdt zich bezig met het engineeren, managen, leveren en uitvoeren van bouwgerelateerde projecten in woningbouw, utiliteit en industrie.

Revolutie in traditie
OP-deck® is in feite een geïsoleerd bekistingssysteem bestaande uit sandwichpanelen en EPS profielblokken. Aan de hand van de specifieke uitgangspunten van een project zoals functie, belastingen, isolatie-eisen, brandwerendheid en massa wordt een constructieve T-ribbe van gewapend beton ontworpen. Het sandwichpaneel fungeert hierbij als ‘drager’ van de natte beton tijdens het storten. De EPS profielblokken vormen de uiteindelijke mal ten behoeve van de ontworpen T-ribbe. De sandwichpanelen en EPS profielblokken worden in het werk gemonteerd. Nadat de ‘traditionele’ wapening is aangebracht en het beton is gestort, ontstaat er een vloer van amper 30 cm dik bij een vrije overspanning van 5 m. De betonvloer weegt slechts 250 kg/m². Bovenop deze OP-deck® vloer kan direct een tuindak of parkeerdak gerealiseerd worden.

Van Oldenbarneveld noemt een paar extra voordelen: “Dit duurzame vloersysteem heeft als enige een hoge thermische isolatiewaarde van minimaal Rc 6 en is 90 minuten brandwerend. De witte onderzijde, die tegelijk als plafond dient, werkt reflecterend ten gunste van de lux-waarde. Bij het ontwerpen wordt rekening gehouden met thermische uitzetting zonder dilatatievoegen. Hierdoor ontstaat een grote gladde vloer die geen geluidsoverlast geeft wanneer er auto’s overheen rijden. Tevens zijn het parkeerdak en tuindak onderhoudsarm, zodat zowel gebruikers als eigenaar kosten kunnen besparen.”

Proactief
Tullingh & Partners is gespecialiseerd in het OP-deck® vloersysteem. De kracht van het bedrijf ligt in de proactieve instelling. Van Oldenbarneveld: “We verdiepen ons in de complexiteit van een project en vertalen deze naar praktische, eenduidige oplossingen. Vandaar onze slogan: ‘Simplicity is our key to Performance!’”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details