Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Mag het wat mooier? Dakontwerp met fraai geïntegreerde PV-panelen

Mag het wat mooier? Dakontwerp met fraai geïntegreerde PV-panelen

Met de energietransitie als één van de belangrijkste wereldopdrachten, is de keuze voor zonnepanelen snel gemaakt. Maar fraai zijn de meeste oplossingen niet. Het is Emergo Prefab die hier als één van de eerste bedrijven op reageert. Met het energiedak Navitect II brengt zij een functionele en fraaie totaaloplossing, bestaande uit een dakontwerp, gepatenteerd bevestigingssysteem en glas-glas PV-panelen zonder frame.

“We vroegen ons zeven jaar geleden al af of de installatie van zonnepanelen niet wat esthetischer kon”, vertelt Hendrik-Jan Weggeman, algemeen directeur van Emergo Prefab. “Maar onze uitnodiging aan zonnepanelenleveranciers om hierin samen te werken, bleef onbeantwoord. Hierop hebben we de ontwikkeling zelf ter hand genomen en leveren we nu een prachtig product. Navitect II is mooi en betaalbaar.”

Dakdoorvoeren, sparingen en aansluitingen zijn feilloos op elkaar afgestemd.

Kwaliteitsproduct

Installatie van Navitect II bezorgt de bewoner een flinke besparing op zijn elektriciteitsrekening. Daar was het om begonnen. “Maar een bijkomend voordeel van het systeem zit in de combinatie van de onderdelen”, vult Koos Wessels, directeur van Emergo Prefab, aan. “Alle details – dakdoorvoeren, sparingen en aansluitingen – zijn feilloos op elkaar afgestemd. En behalve deze installatievoordelen is het een kwaliteitsproduct. Navitect II is op alle normen getest en voldoet aan de hoogste eisen met een vermogensgarantie tot dertig jaar. Het systeem levert niet alleen een positieve bijdrage aan de klimaatdoelen, maar na de terugverdienperiode ook nog vele jaren aan de portemonnee van de woning­eigenaar. En ten slotte zijn de dakelementen bij professionele montage zeer brandveilig.”

Inmiddels is Navitect II toegepast bij vele woningbouwprojecten, in onder andere Hoofddorp, Huizen, Kampen, Ermelo en Stadskanaal. Daar zorgt zij voor energiezuinige woningen met een fraai dak. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details