Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

Maatwerktrappen: Van de kleine vluchttrap tot de vorstelijke entreetrap in de hal

Glass-Inside
Veelal wordt het metaal gecombineerd met een ander materiaal, zoals glas.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | Wauben Productie bv

9 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij het woord ‘trappen’ zien we al gauw allerlei soorten en maten voor ons. Van dat kleine vluchttrapje in de uiterste hoek van het gebouw, dat ons in panieksituaties naar buiten brengt tot en met die indrukwekkende eyecatcher in de hal van het publieksgebouw.

De wenteltrap garandeert de veiligheid in bedrijven.

“Over wat voor trap het ook gaat, het produceren van een trap vereist vakkennis”, vertelt Sjef Wauben, directeur van Wauben Productie bv. “De verhouding tussen aan- en optreden moet kloppen, de schuinte en de veiligheid moeten verantwoord zijn en de trap moet de gewenste functie kunnen vervullen. En dan heb ik het nog niet over design en uitstraling.”

Wauben Productie produceert en monteert steektrappen, vluchttrappen, spiltrappen, wenteltrappen, brugtrappen en machinetrappen. In de meeste gevallen wordt het frame vervaardigd van staal, waarna dit wordt gecombineerd met andere materialen zoals aluminium, hout of glas.

Wauben Productie bv levert ook de vluchttrap die mensen in panieksituaties naar buiten begeleidt.

Voor professionele en particuliere klanten

“Vaak is de trap al ontworpen door een constructeur of architect”, vertelt Wauben. “In dat geval controleren we het ontwerp – we moeten er wel achter kunnen staan – en voeren we het uit. Maar minsten zo blij worden we van de particuliere klant die op een A4-tje enkele lijnen heeft getekend en vertelt dat dit de trap moet worden die in zijn interieur het verschil gaat maken. Onze creatieve mensen hebben er ongelooflijk veel plezier in om juist voor deze klant het ontwerpproces te begeleiden.”

Behalve trappen levert Wauben Productie bv trapleuningen, losse traptreden, antisliptreden en roostertreden. “One-stop-shopping”, vat Wauben samen. “We zijn er voor het inmeten en ontwerpen van de trap tot en met de productie en montage.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details