Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Uitgiftebalie in de vorm van een schip.

Maatwerkinterieur voor hoofdkantoor Shell Nederland in Den Haag

‘Maatwerk interieurbouw is méér dan alleen timmerwerk’

Keijsers Interiors produceerde, bouwde en installeerde in opdracht van aannemer De Vries & Verburg het maatwerk interieur voor het monumentale ‘C30’-gebouw van Shell in Den Haag. “Er zitten bijzondere elementen bij met bijzondere maatvoeringen.”

De renovatie van het pand aan de Carel van Bylandtlaan 30 is onderdeel van een groter plan: het herontwikkelen en verduurzamen van de hele Shell-campus in Den Haag. Het vernieuwde kantoor biedt medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor van Shell een veilige en prettige werkplek.  “Een enorm project met een lange doorlooptijd, waarbij een goede voorbereiding het halve werk is. Je hebt uiteraard te maken met geldende protocollen die goed in acht moeten worden genomen. Het project viel ook midden in coronatijd, wat zorgde voor extra uitdagende omstandigheden. Terugblikkend op dit mooie project vonden we het een fijne samenwerking met onze opdrachtgever De Vries en Verburg en zijn we trots op onze mensen, het betrokken projectteam”, vertelt manager communicatie & interne sales Willemien Botermans van Keijsers Interiors.

Radiatorbekledingen op maat.

Van nautisch plafond tot meubel in schipvorm

Om aan te geven hoe groot dit project was: het pand telt vijf verdiepingen inclusief een kelder en heeft een oppervlakte van 25.000 m2. Keijsers Interiors plaatste de raambetimmeringen voor 540 kozijnen, zorgde voor een betere akoestiek door het plaatsen van akoestische wanden in alle spreekruimtes en verzorgde het maatwerk meubilair. Van gestoffeerde banken en een tribune tot complete pantry’s en balies in het bedrijfsrestaurant. Iedere verdieping kreeg een eigen thema met een sociale ontmoetingsplek. Botermans: “Alle thema’s hebben een nautische sfeer. Zo maakten we een baffle plafond in een golvende vorm en staat er in het bedrijfsrestaurant een enorme uitgiftebalie in de vorm van een schip. Inclusief de voorbereiding zijn we er zo’n tweeënhalf jaar bezig geweest. Een flink project dus, maar met een heel mooi resultaat. We kregen van De Vries & Verburg zelfs een 9 voor ons werk.”

Méér dan timmerwerk

Alle onderdelen worden gemaakt in de eigen fabriek van Keijsers Interiors in Polen. “Maatwerk interieurbouw is méér dan alleen timmerwerk. Omdat er heel bijzondere elementen bij zitten met bijzondere maatvoeringen, komt er veel pas- en meetwerk bij kijken. Soms moet je creatief zijn en ter plaatse oplossingen bedenken. Ook de logistiek was soms een uitdaging, vanwege de grootte van bepaalde stukken. Onze projectmanagers hebben op zulke projecten een verbindende functie tussen alle partijen. Wij werkten hier, exclusief onze montageteams, met een vaste groep van acht mensen aan. Van sales, calculatie, engineering en productie tot de begeleiding en installatie van het project.”

 ‘Value engineering’

Al voor de start van de productie heeft Keijsers Interiors ook een adviserende rol bij projecten. Bijvoorbeeld over welke materialen de beste keuze zijn voor een bepaald element of wat beter en duurzamer kan: value engineering. “In dit project gebruikten we duurzaam hout met FSC-keurmerk.Er komen steeds meer nieuwe bouwmaterialen aan, zoals geperst papier als basis plaatmateriaal of gerecycled plastic.” Voor het project bij Shell Nederland werd het interieurontwerp gemaakt door architect Jacobs, dat ook alle maatwerk meubels bedacht. “Er is heel veel mogelijk qua design in de interieurbouw. Ook worden materialen steeds innovatiever, duurzamer en sterker. Heel gaaf om te zien dat de interieurbouwbranche op het gebied van sustainability ook grote stappen maakt. Wij maken nu bijvoorbeeld standaard offertes met als alternatief ook de duurzamere oplossingen.”

Voor dit project werd duurzaam hout met FSC-keurmerk gebruikt.

Grote namen

Keijsers Interiors is één van de grootste interieurbouwers van Nederland. Tot haar wereldwijde klantenkring behoren onder andere hotels, retailketens, musea en zorginstellingen.Er werken zo’n 130 mensen, zowel in de fabriek in Polen als op de vestigingen in Nederland. De oorsprong van het bedrijf ligt in het zuiden van het land. In Utrecht staat het experience center van Keijsers Interiors. Botermans: “Daar helpen wij met het uitrollen van conceptontwikkelingen met inspirerende ideeën en toepassingen.”

Keijsers Interiors verzorgt het maatwerkinterieur voor bedrijven als Booking.com, Abercrombie & Fitch, Dille & Kamille, Corendon, Van der Valk en de Hunkemöller-winkels.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details