Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het midden van het plafond is gevuld met maatwerkplaten.

Maatwerkelementen voor wanden en plafonds 

Afbouwen in een gebouw met rondingen

Nu de afbouwwerkzaamheden in volle gang zijn, krijgt Landmark meer en meer zijn luxe uitstraling. ACN Totale Afbouw plaatst hier de wanden en monteert de plafonds, veelal met rondingen.

Met 5.000 m2 wanden en 4.000 m2 plafonds is de afbouw van Landmark voor ACN Totale Afbouw een omvangrijke klus. Daarbij spelen bijzondere uitdagingen. “De ronde vorm van het gebouw heeft veel impact, zowel op de wanden als op de plafonds”, vertelt Thomas Jacobsen, bedrijfsleider van ACN Totale Afbouw. “De rondingen in de wanden zijn gemaakt met behulp van schenkels. Deze buigtechniek met behulp van gebogen elementen is uitgevoerd in samenwerking met een interieurbouwer. Ook de plafondplaten in de entree – type Rockfon Color-all bandrasterplafond – vroegen door de rondingen extra aandacht. Om een rustig beeld te creëren, zijn de verlichting en sprinklers hier in de bandrasters verwerkt. De ruimte in het midden is door de ronde vorm geheel gevuld met maatwerkplaten. Dat heeft veel engineering gevraagd.”

De ronde vorm van het gebouw heeft impact op wanden en plafonds.

Transport

Een uitdaging van andere orde was het transport. In de toren met achttien verdiepingen moesten alle elementen voor wanden en plafonds per lift naar boven worden getransporteerd. Met name voor de gipsplaten (2,6 x 1,2 meter) was dit passen en meten. “Nu is er binnen ACN Totale Afbouw veel kennis en ervaring aanwezig”, vertelt Jacobsen. “Het bedrijf is ontstaan door de samenvoeging van vijf afbouwbedrijven. Hierdoor vinden we voor alles de beste oplossing. Ook de ligging – vijf vestigingen verspreid over het land – is gunstig. ACN Totale Afbouw zit hierdoor altijd dichtbij. Deze factoren tezamen zorgen ervoor dat we nu een sterke, snelgroeiende organisatie zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details