Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maatwerk postkasten en belpanelen

Maatwerk postkasten en belpanelen

‘Er valt behoorlijk wat te kiezen’

In de entrees van The Ox in Amsterdam bevinden zich de postkasten. De briefkleppen zijn stijlvol gepoedercoat in dezelfde kleur als de postkasten. Deze keuze bezorgt de entrees een chique, rustieke uitstraling. 

De postkasten werden ontworpen, geproduceerd en uitgeleverd door BBK in het Gelderse Ede. “Bij The Ox ging het om drie postkastensets”, vertelt Pascal Degen, algemeen directeur van BBK. “De architect bezorgde ons de globale richtlijnen en de afmetingen van de betreffende ruimtes, waarna wij de kasten hebben ontworpen. Uiteraard binnen de actuele voorschriften van de postwet.”

Inspelen op klantwensen

Veel vaker voert BBK het gesprek met opdrachtgevers die enkel nog een denkrichting hebben. In dat geval onderzoekt BBK samen met hen hoe zij hier het beste invulling aan kunnen geven. “Er valt namelijk behoorlijk wat te kiezen”, merkt Marcel Muller, aandeelhouder van BBK, op. “Zijn de postkasten voor binnen of voor buiten? Doen ze tevens dienst als portiekafsluiting? Komen de kasten langs de wand of is het aantrekkelijk om twee kasten te ontwerpen en deze – met de ruggen tegen elkaar – middenin de hal te plaatsen? Moet er een rij beschikbaar zijn voor rolstoelgebruikers? Wat is het meest geschikte sluitsysteem? Juist dat inspelen op uiteenlopende klantwensen, dat is ons specialisme.”

Meer dan postkasten en belpanelen

BBK (Betrokken, Betrouwbaar en Kwaliteit) levert dit maatwerk al sinds 1956, verspreid over heel Nederland. “Elke opdracht is bij ons welkom”, benadrukt Degen. “Of het nu gaat om enkele postkasten voor een fraai kantoorgebouw of een groot aantal voor een appartementencomplex zoals The Ox.” Mede dankzij deze flexibele en klantgerichte instelling is het voormalige familiebedrijf nu marktleider in de wereld van postkasten en belpanelen. “Postkasten en belpanelen zijn onze doorgewinterde producten. Maar je vindt bij ons ook laadkasten voor scootmobielen. Daarnaast is de ‘pakketkast’ – een product voor particulier en zakelijk gebruik – volop in ontwikkeling. Deze noviteit helpt straks zowel de bezorger als de ontvanger om de meest gangbare pakketten de eerste keer op het juiste adres afgeleverd te krijgen.” 

De smartphone- & smartwatch-kast

Met de smartphone- & smartwatch-kast speelt BBK in op de nieuwe wet die smartphones en smartwatches verbiedt in het onderwijs. Onderwijskrachten hebben hiermee een praktische tool in handen om de smartphones en smartwatches aan het begin van de les veilig en geordend op te slaan en aan het eind van de les weer vrij te geven. Desgewenst kunnen de kasten worden voorzien van opladers. 

Nieuwe stippen op de horizon

Sinds 2023 is BBK onderdeel van de BESQ Group. Binnen deze groep staan mkb-organisaties sterker, maar met behoud van een grote autonomie. Dit biedt BBK volop ruimte voor vernieuwd management en nieuwe stippen op de horizon. “We willen BBK toekomstbestendig maken”, vertelt Muller. “We willen verder moderniseren en verduurzamen, het assortiment verbreden en nieuwe afzetmarkten aanboren. BBK verstaat de kunst om in te spelen op hedendaagse ontwikkelingen. Het voelt goed om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan vanuit de solide basis die zo kenmerkend is voor BBK.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details