Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maatwerk in ontwerp, productkeuze en montage
In een deel van de appartementen zijn schuifpuien geplaatst.

Maatwerk in ontwerp, productkeuze en montage

Producent van vouwwanden en schuifpuien Solarlux kan haar visie op gebouwen van de toekomst ten volle toepassen in Valley – een architectonisch icoon met hoge eisen in alle opzichten. Voor de realisatie van de bijzondere hoogbouwappartementen ontwikkelde Solarlux maatwerkconcepten met een hoog comfortniveau, voor bouwpartners en bewoners.

De eisen waren in het geval van Valley dusdanig hoog dat architect MVRDV zelf de voorkeur uitsprak voor Solarlux. “Ontwikkelaars kiezen met Solarlux voor een high-end product, en alle variabelen en keuzes kunnen het best in de vroegste ontwerpfase worden vastgesteld”, aldus verkoopmanager André Jansen. “Wij kunnen de architect in alles adviseren met betrekking tot eindproduct en maatwerk. Wij zijn als bouwpartners altijd kritisch naar elkaar toe geweest in de looptijd van dit project. In de offertefase over de productkeuzes en in de eindmontage als het gaat om minimale toleranties. Je wilt met zo’n prestigieus gebouw uiteindelijk dat alle puntjes op de i staan; dat je met elkaar omhoog kijkt en zegt: wow.”

Valley is vormgegeven als rotslandschap met valleien.

Geïntegreerde gevelbouw

Hoge eisen met betrekking tot thermische isolatie, ventilatie, geluidwering, architectuur en gebruikscomfort worden vrijwel altijd in combinatie gevraagd in hoogbouwappartementen aan de Zuidas; zeker in het geval van Valley, dat is vormgegeven als een rotslandschap met valleien. Jansen: “Wij testen onze vouwwanden en schuifpuien excessief op alle aspecten. Voor de appartementen van Valley ontwikkelden wij unieke vouwwandconcepten met een zeer hoge wind- en waterdichtheid. In dit project zit een groot aantal specials. Aan de buitenzijde van het complex zijn bijvoorbeeld 23 stuks Solarlux Highline geïsoleerde vouwdeuren geplaatst met reinigingsbeslag. Hiermee kan de bewoner van binnenuit de buitenzijde reinigen. Uniek is dat deze vouwdeuren zijn uitgerust met vouwbare hoeken.” 

Samenwerkend vermogen

Voor de binnenzijde van het complex, de getrapte terrasgevels ter plaatse van de bloembakken en de glazen vliesgevel van Blitta, leverde Solarlux 47 schuif-draaisystemen van het type SL25 Modular. De montagelogistiek is afgestemd op de profielsystemen van gevelbouwer Blitta. Eerst is een aluminium frame gemonteerd, waarin de draai-schuifpuien worden bevestigd. De puien ter plaatse van de bloembakken/terrassen zijn vervolgens afgewerkt met een natuurstenen omkadering. Als laatste zijn in de gebouwplint nog eens 3 vouwwanden van Solarlux geplaatst. “Er is bijzonder veel maatwerk toegepast in dit project, ook in het montageproces. De elementen zijn zoveel mogelijk geprefabriceerd aangeleverd en als geheel ingehesen. Opdrachtgevers vragen samenwerkend vermogen en krijgen dat van Solarlux, zeer vroeg in het proces en op de juiste plaats – in de ontwerpfase, in de productkeuze en tijdens de montage.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details