Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bij Weekamp Deuren wordt ambachtelijk vakmanschap aan de dag gelegd.

Maatwerk in deuren geheel volgens familietraditie

Twee en een half jaar geleden kwam Weekamp Deuren onder de vlag van Deli Home te vallen en werd daarmee een zusterbedrijf van Skantrae. Een goede zet van Deli Home, want daarmee werd een stuk marktverbreding in gang gezet. Frank van Putten, hoofd marketing van Weekamp en Skantrae, vertelt over de authenticiteit van Weekamp Deuren en de talloze mogelijkheden die het voormalig familiebedrijf biedt op het gebied van maatwerk en ondersteuning.

Weekamp Deuren helpt bij het inmeten.

Ideaal voor renovatie doeleinden

“Waar Skantrae als merk vooral werkt met standaard deurconcepten die via  bouwmaterialen groothandels en dealers aan de aannemerij en ZZP’ers worden verkocht, bedient Weekamp vooral de aannemerij en specialiseert het bedrijf zich in maatwerk deuren en projectondersteuning”, opent Van Putten het gesprek. “Binnen Weekamp Deuren onderscheiden we een aantal divisies, waaronder handel, retail, industrie en renovatie. Voor renovaties heeft Weekamp Deuren het Renotrack concept uitgerold, waarmee woningbouwverenigingen en sociale woningcorporaties worden bediend. Deze partijen worden volledig ontzorgd als het om ramen en deuren gaat. Dat strekt van digitaal inmeten en projectcommunicatie tot en met het aflakken van de deuren en ramen.”

Volledige ontzorging bij Weekamp Deuren.

Marktbreed werken

Vanuit Deli Home wordt er marktbreed gewerkt. Leveringen door Skantrae worden gedaan aan retail, doe-het-zelfzaken, de professionele deurenmarkt en grote bouwmaterialen groothandels. Weekamp Deuren focust zich naast de handel voornamelijk op verwerkers, aannemers en ZZP’ers. Van Putten: “Skantrae staat bekend om zijn concepten en het ontzorgen van verwerkers, Wehkamp is bekend vanwege het high-end maatwerk dat geleverd wordt, in combinatie met een uitgebreide ondersteuning.”

De digitale timmerfabriek van de toekomst

De visie van Deli Home is om de digitale timmerfabriek van de toekomst te worden. “We willen echt alle drempels voor de klant wegnemen”, aldus Van Putten. “Dan gaat het om inmeten, bestellen en online configureren. Wij werken op dit moment hard aan nieuwe digitale oplossingen binnen Weekamp Deuren, dat kunnen we door de overname van een softwarebedrijf. In huis worden er digitale configuratoren ontwikkeld om online maatwerk dichter bij de vakman te brengen. Je kunt straks een maatwerk deur configureren via de website, waarbij de prijs steeds in beeld staat. De eindprijs loopt mee in de configuratie, je weet dus precies wat je betaalt voor jouw specifieke configuratie. Heb je de deur eenmaal geconfigureerd, dan volstaat een druk op de knop om hem te bestellen. Door op deze manier te werken, schakelen we het overtypen van orders uit. Dat voorkomt fouten. Het mooie is dat de configurator ook meteen de online catalogus is, alle mogelijke opties staan namelijk meteen selecteerbaar in beeld.”

Weekamp Deuren was intern al goed geautomatiseerd, de automatiseringsschil wordt nu echter naar buiten gebracht. “Alles in dienst van de klant”, zegt Van Putten. “Het is een titatenklus die samenhangt met de implementatie van een nieuwe ERP-systeem. Complexe materie waar we momenteel flink de schouders onder zetten, om straks de klant optimaal te kunnen bedienen in het leveren van maatwerkoplossingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details