Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maatwerk in cv-techniek, optimale samenwerking
Voor de zomer hoopt Mampaey Installatietechniek alle installatietechnieken in de woningen op te leveren.

Maatwerk in cv-techniek, optimale samenwerking

De cv-installaties, warmwatervoorziening en bijbehorende regeltechniek in het renovatieproject Aquarius in Amstelveen worden geleverd en geïnstalleerd door Mampaey Installatietechniek BV, een preferred partner van hoofdaannemer ERA Contour. Dat laatste biedt een efficiënte samenwerking, gebaseerd op klantgericht maatwerk en digitale documentatie volgens het beproefde KYP online bouwplanningssysteem en de webapplicatie homeDNA.

Mampaey Installatietechniek BV wordt als specialist in cv-installaties regelmatig ingeschakeld door ERA Contour voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Aquarius is door ERA Contour met Eigen Haard in een renovatie in onbewoonde staat gebracht, waardoor maximaal kon worden ingezet op woningverbetering, inclusief vervanging van de centrale technische installaties en het leidingenwerk. Voor de gasgestuurde energie en warmwatervoorziening werd een collectief systeem geëngineerd op basis van cv-installaties, individueel regelbaar en collectief voorzien van energie door middel van een cascade-opstelling met drie cv-ketels en twee warmtapwaterketels van fabrikant Remeha in de centrale technische ruimten. Een cascadesysteem is een verwarmingssysteem waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld om een groter vermogen te realiseren en is geschikt voor grote gebouwen zoals appartementencomplexen, hotels en kantoren.

Dagstart

“Wij leveren ook bijbehorende meet- en regeltechniek en alle installaties zijn geschikt voor toekomstig gebruik in combinatie met laag temperatuur warmtepompen”, vertelt uitvoerder Ali Atmaca van Mampaey. De samenwerkingsvorm met ERA Contour is beproefd en gericht op oplevering per gerenoveerde woning. “Iedere dag maken wij met alle bouwpartners een dagstart op de bouw en met behulp van het KYP-systeem worden planning en bijbehorende voortgang online in kaart gebracht, voor alle partijen en per woning vastgelegd met homeDNA. Wij maken foto’s van alle opgeleverde onderdelen en kunnen direct melding maken van een probleem in de uitvoering.” Ook is gelijk duidelijk of er planningsissues kunnen ontstaan. “Omdat de communicatie zo goed is, zijn die er nauwelijks in dit bouwproject. Niemand loopt elkaar in de weg. Ideaal voor renovaties, en dit systeem werkt ook uitstekend in nieuwbouwprojecten.”

WTW-units

De 182 woningen worden voorzien van reguliere radiatoren, ondersteund door het ClimaRad-systeem. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit. De ventilatie-units hebben ingebouwde CO2-sensoren voor luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en temperatuur en zorgen voor een comfortabel binnenklimaat. “Onze jarenlange partner Bevico neemt het onderdeel ventilatiekanalen voor zijn rekening, met de daarbij horende ventilatie-units per appartement. Het systeem zorgt voor een automatische aansturing in de verwarmde vertrekken”, zegt Atmaca. “De bewoner hoeft niets te doen.” De cv-/warmtapwaterinstallaties zijn op maat gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem en kunnen op afstand worden gemonitord. “In week 28, vlak voor de zomer, hopen wij alle woningen op te leveren. Na de bouwvak worden de installaties ingeregeld. Goede planning, toch?”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details