Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maakbaar 3D-model voor prefab betonconstructie gevel

Maakbaar 3D-model voor prefab betonconstructie gevel

De nieuwe prefab constructie van architectonisch beton geeft de flats ook een frisse uitstraling. Bovendien worden de balkons anderhalve meter breder. 

De engineering en coördinatie van de betonconstructie is in handen van VH Prefab Engineering. “Een mooi project, waarin we onze veelzijdigheid goed kunnen laten zien”, zegt directeur Coen Hartjes van VH Prefab Engineering. “Wij zijn een jong bureau, maar wel met jarenlange kennis en ervaring in het ontwerpen en uitwerken van complexe prefab betonconstructies. In opdracht van Smits Vastgoedzorg nemen we de betonconstructie voor de balkons en galerijen van advies tot en met detailengineering voor onze rekening.”

3D en 2D

“Het 3D-model van de hoofdconstructeur en het bouwkundig model van de architect vormden ons uitgangspunt”, vervolgt Hartjes. “Op basis daarvan modelleerden wij een passende, maakbare constructie met prefab betonnen kolommen, galerijranden en balkons. In dit model integreerden we de 3D-ontwerpen van de staalconstructie en de hekwerken. Zo bouwden we de constructie gezamenlijk op.” Uit het 3D-model haalde VH Prefab Engineering ook de 2D-tekeningen, op basis waarvan de prefab elementen geproduceerd en gemonteerd zijn.

Gezamenlijke aanpak

Bij het ontwerp en de realisatie van de balkon- en galerijconstructie zijn diverse partijen betrokken. Naast de architect, de hoofdconstructeur en de aannemer zijn dit de staalleverancier, de producent van het prefab, het montagebedrijf van het prefab en de leverancier van de hekwerken. VH Prefab Engineering stemt de werkzaamheden van al deze partijen op elkaar af. “Elke twee weken hebben we overleg”, zegt Hartjes. “Dan bespreken we wat de eventuele knelpunten zijn en hoe we die gezamenlijk aanpakken. Dat laatste vinden wij heel belangrijk. Wij werken graag in teamverband en staan voor open en directe communicatie.”

Trots

De productie en montage van de elementen zijn in volle gang. Hartjes is trots: “Met dit project laten we zien dat we al een stevige voet aan de grond hebben in de prefab betonmarkt. Tegelijkertijd zijn we trots op het werk zelf. In uitstekende samenwerking met de aannemer en de andere partijen komen we tot een mooi eindresultaat.”

‘We modelleerden een passende, maakbare constructie met prefab betonnen kolommen, galerijranden en balkons’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details