Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Luchtbehandelingsunits  op maat geleverd en gemonteerd

Luchtbehandelingsunits op maat geleverd en gemonteerd

De luchtbehandelingsunits in Paleis Het Loo zijn geleverd en gemonteerd door Systemair, specialist op het gebied van ventilatie en klimaatbeheersing. In een vroegtijdig stadium is in samenwerking met Adviesburo Valstar Simonis een begin gemaakt met de dimensionering en configuratie van 24 stuks luchtbehandelingsunits. Warmteterugwinning, filtering en bevochtiging zijn in alle mogelijke varianten terechtgekomen in het definitieve bestek. 

“Vrijwel alle opties die we bij de berekening van luchtbehandelingsunits in onze software kunnen kiezen, hebben we gebruikt voor de units voor Paleis Het Loo”, vertelt accountmanager Sjef Verboven. Bij renovatieprojecten in het algemeen en ook Paleis Het Loo is het belangrijk dat alle betrokken partijen kunnen meebewegen met de planning. Door onvoorziene omstandigheden wordt soms vertraagd en dan weer versneld. “Met onze productie in Waalwijk, gebruikmakend van eigen monteurs, kunnen we als Systemair goed anticiperen”, aldus Verboven. “Zeker belangrijk hierin is de communicatie met onze opdrachtgever Heij­mans. Elkaar continu op de hoogte houden van ontwikkelingen voorkwam verrassingen.”

Museale condities

“We hebben het paleis bekeken als een museum”, vervolgt Verboven, “met vergelijkbare eisen aan de lucht die het gebouw worden binnengebracht. Om die reden zijn veel units voorzien van bevochtiging en uitgebreide filtering, een combinatie van een aktiefkoolfilter en electro-potentiaalfilter.”

Dat een luchtbehandelingsunit ergens kan staan, wil niet zeggen dat deze in zijn geheel kan worden getransporteerd. “Zo kan de toegang tot de opstelruimte of de route ernaartoe beperkingen hebben in hoogte of breedte. Dit houdt in dat een luchtbehandelingsunit soms in delen of zelfs uit losse onderdelen wordt aangeleverd. Ter plaatse wordt het geheel dan geassembleerd. Deze manier van levering is ook bij Paleis Het Loo een aantal keren voorgekomen.”

Leveranciersbijeenkomsten

“We komen als leverancier weleens op een project om zaken door te nemen, maar heel vaak ook niet. Daarom vonden we het bijzonder dat we tijdens de bouw met collega’s een aantal keer zijn uitgenodigd voor een bezoek aan het project met alle bouwpartners en leveranciers. Dat geeft net dat extra stukje betrokkenheid, vooral voor de engineers die op kantoor bij het project betrokken zijn”, eindigt Verboven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details