richard-rood-hr2-loos-beton-screed-den-hoorn-10-09-2019-0560-kopieren
01:10
11-09-2019

Loos Betonvloeren uit Obdam heeft de grootste

De Giga Screed maakt in één beweging 27 meter betonvloer supervlak

Supervlakke vloeren leggen met banen tot wel 27 meter breed; een primeur in de betonvloerensector. Loos Betonvloeren heeft vandaag de Giga Screed gedoopt. Deze machine heeft een rol die betonvloeren tot maximaal 27 meter breed supervlak kan afwerken. Hiermee is het voor zover bekend de grootste Screed van Europa. Meer efficiëntie, minder kosten en met een subliem vlak eindresultaat.

Bedrijfshallen worden steeds groter en de eisen die eraan worden gesteld strenger. Zeker als het gaat om de grote distributiecentra voor e-commerce bedrijven die in heel Europa de grond uit schieten. De vloeren moeten hier supervlak zijn, want een vloer die niet supervlak is zorgt voor instabiliteit bij heftrucks die op hoogte een last moeten heffen of hijsen. Daarnaast maken supervlakke vloeren het mogelijk een automated storage and picking system in te zetten. Hierbij rijden geautomatiseerde karretjes door het distributiecentrum om bestellingen te verzamelen. Steeds meer e-commerce, maar bijvoorbeeld ook grootwinkelbedrijven maken hier gebruik van in hun distributiecentra.

De grootste in zijn soort

Tot vandaag was de breedste Screed op de markt rond de 23 meter breed. Echter, Loos Betonvloeren heeft nu een machine laten bouwen met een rol die banen van 27 meter breed kan afwerken. Algemeen directeur Dirk Loos en voorman Dennis Schoenmaker hebben een belangrijke rol gehad in de afronding van de ontwerpfase van de Giga Screed. Dirk Loos: ‘Het grootste voordeel is dat vloeren nu sneller worden opgeleverd en dat bespaart kosten. Voor architecten betekent dit dat ze tussen twee spanten 28 meter ruimte kunnen overlaten, waarmee je een groter bruikbaar vloeroppervlak hebt. Dat biedt enorm veel perspectief.’

Over Loos Betonvloeren

Loos Betonvloeren, onderdeel van de Loos Betongroep, is opgericht in 1991 en actief in de volledige breedte van de markt. Het bedrijf richt zich op zowel grotere toonaangevende landelijke projecten als op kleinere regionale projecten. Met ruim 80 medewerkers, een grote vaste klantenkring en jarenlange ervaring, is Loos Betonvloeren een bekende naam in de markt. Loos Betonvloeren kenmerkt zich door hoge kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. Dit wordt gewaarborgd door een team van specialisten in advies, innovatief technisch ontwerp, complete uitvoering en strakke nabehandeling.

Beeld: Richard Rood

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners