Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Logistieke afspraken zijn belangrijk voor een efficiënt bouwproces’

‘Logistieke afspraken zijn belangrijk voor een efficiënt bouwproces’

In een bouwproject waar veel met in situ gestort beton wordt gewerkt, gaat veel hout en plaatmateriaal om. Sluishuis is daar een typisch voorbeeld van. Dit gebouw met zijn enorme overkraging is dermate complex, dat de betonbekistingen op maat gemaakt moeten worden.

Eén van de daarbij betrokken partijen is Van Drimmelen. Zij levert het hout en plaatmateriaal, zowel in standaardafmetingen als op maat gemaakt, voor onder meer de bekistingen. Dat gebeurt op afroep vanuit de vestiging in Zwijndrecht, vertelt manager Piet Booij. “We hebben daar een ruime voorraad en op het moment dat we gebeld worden, kunnen we snel leveren.” Hoewel omvangrijk noemt Booij het geen lastige klus. “Vanaf het begin zijn we bij dit project betrokken. We hebben veel ervaring en zijn gewend om te leveren aan omvangrijke bouwprojecten in de binnensteden van onder meer Amsterdam en Den Haag. Op dit project is alles prima geregeld en zijn er goede afspraken gemaakt. Op het moment dat we moeten leveren, gebeurt dat binnen een bepaald tijdslot.”

Hergebruik

Booij: “De bekistingsplaten zijn diverse keren te hergebruiken, afhankelijk van de gewenste kwaliteit van het beton. Als de plaat, na een aantal keer te zijn gebruikt, niet meer geschikt is voor schoonwerkbeton, dan kan deze nog prima toegepast worden bij vuilwerk. Verder heeft de aannemer de optie aan het eind van het traject alle restmaterialen weer aan ons terug te verkopen. Dat gaat dan het recyclingtraject in. Er gaat dus vrijwel niets verloren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details