Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Logistiek specialist neemt na bouwverlof nieuw distributiecentrum in gebruik

Logistiek specialist neemt na bouwverlof nieuw distributiecentrum in gebruik

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor en warehouse van Westerman Multimodal Logistics zit in de eindfase. In augustus wordt het logistieke centrum met 32.241 m² warehouse, 2.819 m² mezzanine en 2.161 m² kantoorruimte op bedrijventerrein De Grift in Nieuwleusen opgeleverd. Projectontwikkelaar DHG voerde de regie over de bouw van dit SMARTLOG distributiecentrum. Convex Architecten tekende de plannen en Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden staat in voor de realisatie. Het nieuwe magazijn moet een efficiënte werking garanderen, terwijl bij het ontwerp van het kantoor veel aandacht werd besteed aan het comfort en welzijn van de medewerkers.

Westerman Multimodal Logistics distribueert en transporteert goederen via weg, spoor, zee of binnenwateren binnen Nederland en heel Europa. Het heeft daarvoor onder meer een containerterminal met crossdockfaciliteit in Hasselt. De vraag naar opslag- en assemblagecapaciteit blijft echter toenemen, zowel van bestaande als van nieuwe klanten. Om die groei te faciliteren, ontwikkelde projectontwikkelaar DHG voor huurder Westerman een nieuw, efficiënt distributiecentrum op 6 hectare grond in de gemeente Dalfsen (Nieuwleusen).

“We werden al zeer vroeg door Westerman bij dit project betrokken en konden zo als aanbieder van vastgoedoplossingen met 60 jaar ervaring meedenken rond het ontwerp van het warehouse en de kantoren. We startten met een planstudie, van waaruit het definitieve plan ontstond. Na de ondertekening van het samenwerkingscontract werd gezocht naar een investeerder en dat werd dus projectontwikkelaar DHG”, vertelt Willem Jan van de Worp, manager commercie en planontwikkeling bij hoofdaannemer Groothuis Bouwgroep. “Als Westerman in september deze nieuwe site in gebruik neemt, zal het over een capaciteit van 100.000 m² beschikken. Dit logistieke centrum omvat een kantorengedeelte van 2.161 m² én een warehouse met een totale oppervlakte van 32.241 m² met een mezzanine van 2.819 m² boven de laadkades, alles gebaseerd op het SMARTLOG-principe. Warehouses volgens dit innovatieve concept van DHG zijn geschikt voor de meest uiteenlopende doelgroepen, staan garant voor een uitstekende kwaliteit en worden gebouwd volgens vastgestelde specificaties.”

Het distributiecentrum is opgebouwd uit een stalen constructie, betonwanden en sandwichpanelen, afgewerkt met onder meer kanaalplaatvloeren.

 

Oog voor het welzijn van de medewerkers

De gemeente heeft heel wat inspanningen geleverd om dit logistiek centrum naar Nieuwleusen te krijgen, onder andere door het aanleggen van een wadi en grondwallen met looppaden
en beplanting.    

De site moest elegant in de omgeving passen en daarom werd bijvoorbeeld de kleur van de achtergevel samen met de mensen uit de buurt vastgelegd. “De kantoorruimte met drie bouwlagen valt vooral op door de grote glazen puien, gericht op het noorden. Die zorgen voor veel lichtinval zonder problemen met de warmte en bieden onbeperkt zicht op de 60 laaddocks. Het landschapskantoor voor de zowat 100 medewerkers wordt gekenmerkt door open kantoorruimtes afgewisseld met stille werkplekken. Het is volledig ingericht volgens de wensen en huisstijl van de huurder, evenals op het comfort en de gezondheid van de gebruikers”, licht Van de Worp toe. “Het goed geïsoleerde SMARTLOG warehouse met één bouwlaag en een mezzanine boven de laaddocks bestaat uit een staalconstructie, gecombineerd met kanaalplaatvloeren, betonwanden en sandwichpanelen met unieke kaders. Lichtstraten in het midden van de hal zorgen voor het nodige daglicht, maar omdat er toch vaak ‘s nachts gewerkt wordt, werd ook daglichtgestuurde LED-verlichting geïntegreerd. Een gecertificeerd sprinklersysteem en brandwerende elementen verhogen de veiligheid. Bovendien wordt het hemelwater geïnfiltreerd naar de bodem en is het dak klaar om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen.”De totale planvorming en het verkrijgen van de vergunningen nam ongeveer een jaar in beslag. In oktober 2019 is gestart met het bouwrijp maken van het terrein en in 11 maanden tijd realiseert hoofdaannemer Groothuis Bouwgroep samen met zijn bouwpartners de complete logistieke site.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details